Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Proteste la Napoli împotriva unei închideri a regiunii

Sute de persoane au ieșit în stradă în oraşul italian Napoli în noaptea de vineri spre sâmbătă până la primele ore ale dimineţii pentru a protesta împotriva restricțiilor planificate în regiune.  
proteste Napoli politie

În regiunea italiană au fost introduse interdicţii de circulaţie şi a fost planificată o închidere, în contextul unei creşteri a numărului cazurilor de coronavirus, relatează Agerpres care citează dpa.

Vincenzo De Luca, preşedintele regiunii Campania, a anunţat vineri că regiunea va intra în lockdown din cauza unei creşteri majore a numărului de infectări. 

Protestatarii au scandat lozinci și au aruncat artificii şi fumigene în faţa administraţiei regionale. Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva lor, relatează agenţia ANSA.

Creștere de 50% a infectărilor în Campania

Regiunea Campania a înregistrat un număr zilnic de 2.280 de cazuri de COVID-19, a declarat De Luca la un eveniment transmis live pe Facebook, o creştere de aproape 50% faţă de cele 1.541 înregistrate joi.

“Vom merge mai departe şi vom închide totul”, a spus el, propunând o închidere de cel puțin o lună.

Decretul regional care implementează măsura va fi adoptat sâmbătă sau duminică, a relatat ANSA, citând surse din cadrul guvernului regional.

De asemenea, Italia se confruntă cu un nou record zilnic de 19.143 de cazuri, ajungând la un număr total de 484.869 de infectări.

Bilanțul deceselor este de 37.059, dintre care 91 au fost raportate în ultimele 24 de ore. De asemenea, numărul pacienţilor de la terapie intensivă a crescut peste 1.000 pentru prima dată în peste cinci luni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii