Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

ProSiebenSat.1 TV Deutschland caută în România scenarii pentru seriale TV

Compania germană de media ProSiebenSat.1 TV Deutschland, fostul proprietar al televiziunii Prima TV, a anunțat la 1 iunie că așteaptă propuneri pentru dezvoltarea în coproducție internațională de producții de televiziune bazate pe scenarii, inclusiv din partea producătorilor și difuzorilor de seriale TV din România, potrivit unei declarații care însoțește comunicatul de presă adresat Media Expres de către Peter Esch, Kommunikation / PR Senior Publicity Manager / Deputy Vice President Unit Fiction în cadrul ProSiebenSat.1 TV Deutschland GmbH.
ProSiebenSat.1 TV

Scriitorii, televiziunile și companiile de producție sunt invitate să propună proiecte de seriale TV aflate în stadiu incipient de dezvoltare, în particular ProSiebenSat.1 TV Deutschland caută seriale pentru prime time cu caracter episodic și care pot fi continuate în mai multe sezoane (din genurile crime, medical, comedii romantice etc.). Propunerile trebuie să aibă un puternic potențial internațional.

Inițiativa este o premieră pentru compania germană și face parte din strategia sa de a dezvolta coproducții la nivel international pentru a fi difuzate în prime-time pe stațiile grupului, dar și la nivel internațional, potrivit unei declarații a lui Koby Gal-Raday, SVP International Co-Production & Documentaries la ProSiebenSat.1 TV Deutschland.

Compania plănuiește să investească în 15 coproducții până la sfârșitul acestui an. În paralel cu procesul de dezvoltare creativă a proiectelor, ProSiebenSat.1 TV Deutschland va oferi de asemenea și sprijin pentru găsirea celor mai buni parteneri internationali pentru producția proiectelor selectate.

Propunerile pot fi făcute online la adresa de web: www.prosiebensat1.com/international

Perioada de înscriere a proiectelor a început la 1 iunie la ora 12.00 și se termină la 3 august, la 23:59 ora Europei Centrale.

Anunțul făcut de grupul de media german vine după ce, recent, televiziunea HBO a încheiat în România un concurs de scenarii pentru televiziune, fiind în prezent în faza de evaluare a proiectelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii