FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul României a solicitat CNA, prin Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, opinia motivată a Consiliului „privind susţinerea sau respingerea iniţiativei legislative” a preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu de modificarea a Legii 41/1994 referitoare la organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi a Societăţii Române de Televiziune (SRTv); propunere legislativă care ar pemite Consiliului de Administraţie (CA) al TVR să poată decidă intrarea în insolvenţă a societăţii.

Adresa a fost discutată în cadrul şedinţei publice anterioare (de marţi, 5 aprilie), când membrii nu au putut lua o decizie deoarece fiecare dintre cele trei variante supuse la vot (trimiterea punctul de vedere de la Serviciul Juridic al instituţiei, trimiterea unui aviz favorabil sau trimiterea unui aviz negativ) nu a întrunit numărul minim de şase voturi.

Astfel, potrivit regulamentului instituţiei, votul a fost reluat în şedinţa curentă de joi, 7 aprilie. Propunerile supuse la vot în această şedinţă au fost două: aviz negativ sau aviz pozitiv.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MARI BUGETE DE PUBLICITATE VÂNDUTE ÎN PRIMUL TRIMESTRU 2016!

Cei şase membri care au votat trimiterea unui aviz negativ au fost Valentin Jucan, Lorand Turos, Gabriel Tufeanu, Radu, Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu.

Pe de altă parte, trei membri, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu şi Radu Călin Cristea au fost de acord cu iniţiativa legislativă care ar permite Societăţii Publice de Radio şi Televiziune de a intra în insolvenţă potrivit votului de joi. Aceştia au votat în favoarea avizului pozitiv.

VEZI AUDIENȚA TELEVIZIUNILOR DE ȘTIRI – MARTIE 2016!