FacebookTwitterLinkedIn

Imobilul este situat in centrul orasului, in vecinatatea Ateneului Roman si a Palatului Regal spre care are o superba vedere directa,  a Hotelului Hilton, a Hotelului Radisson si a Bibliotecii Centrale Universitare.

Proprietatea, cunoscuta in Bucurestiul vechi ca fiind „Casa Braicoff”, a fost construita in jurul anului 1895 fiind opera celebrului arhitect elvetian John Elisee Berthet si consolidata ulterior in anul 1957 si 1977, starea sa actuala fiind una buna.
Creatiile celebrului arhitect elvetian sunt recunoscute pentru elementele baroce şi clasicizante, pictura simbolica, romantica, plafoanele de influenta art nouveau si interioarele foarte bogat decorate si pictate.

De-a lungul timpului, in imobil si-au avut sediul mai multe institutii cum ar fi Ministerul Justitiei sau societati, dintre care cea mai cunoscuta a fost Casa de Moda IMOD, celebra in perioada de dinainte de anii 1990. Casa de Moda IMOD a fost locul de unde se imbracau cele mai sonore nume din Romania acelor vremuri.

Suprafata utila totala a imobilului dispus pe S+P+3E+Pod este de ~2.240 mp, fiind edificat pe un teren de 520 mp.

Cu o suprafata construita de peste 2.800 mp si o curte interioara de circa 50 mp, imobilul este pretabil pentru a fi o cladire rezidentiala exclusivista sau comerciala de inalta calitate, un boutique hotel sau un imobil reprezentativ de birouri.

Exista o propunere de proiect in vederea dezvoltarii unor galerii comerciale exclusiviste pentru intreaga familie, care sa reuneasca atat spatii de relaxare si SPA la subsol, cat si cafenele si restaurante la parter pentru domni, magazine care sa gazduiasca branduri celebre de haine, genti si accesorii, parfumuri si alte articole pentru doamne, un spatiu pentru activitati recreative pentru copii dar si o terasa frumoasa la etajul superior.