FacebookTwitterLinkedIn

Unitatea de producției va fi construită în comuna Ulmi (județul Dâmboviţa), unde turcii au achiziționat deja un teren cu o suprafață 70 de hectare. De aproximativ 4.000 de angajați va avea nevoie fabrica, pentru a produce maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, precum şi cuptoare cu microunde. Ulmi are o populaţie de aproximativ patru mii de locuitori.

Miercuri a avut loc o dezbatere publică la Primăria Ulmi, legată de autorizaţia de construcţie, care urmează a fi eliberată de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Joi, în şedinţa comisiei responsabile de la nivelul Consiliului Judeţean, s-a aflat pe ordinea de zi obţinerea acestor avize şi cred că nu este niciun fel de problemă pentru parcurgerea ultimei etape, urmând ca ei să depună documentele şi, în cel mai scurt timp cu putinţă, probabil în cel mult zece zile, să le eliberăm autorizaţia de construcţie.

Din ceea ce ştiu de la investitori este vorba despre cea mai mare fabrică de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, cuptoare cu microunde din Europa. Este o investiţie totală de aproximativ 200 de milioane de euro, care va fi construită cu tehnologie nepoluantă, care respectă toate normele de protecţie a mediului şi această investiţie, în momentul în care va fi gata toată, va genera circa 4.000 de locuri de muncă.

Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul director Şerban, care este directorul român al societăţii, ei speră ca în opt-zece luni de zile de la emiterea autorizaţiei să aibă prima capacitate funcţională. Pentru mine, ca autoritate judeţeană, este un moment extrem de important şi este de salutat iniţiativa concernului Arcelik de a face această fabrică în judeţul Dâmboviţa”, a declarat Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Reprezentanţii Primăriei Ulmi susţin că investitorul turc a cumpărat terenul de la o persoană din localitate.

Au cumpărat 70 de hectare de teren, pe toată suprafaţa se va întinde fabrica. Avem forţă de muncă în zona fabricii şi în comunele învecinate. Este singurul investitor de amploare la noi în comună şi am înţeles că vor să mai vină încă două-trei fabrici care vor face componente pentru maşinile de spălat”, a precizat Petruţ-Bogdan Tiţa, primarul comunei Ulmi.

Grupul Arcelik controlează fabrica producătoare de electrocasnice Arctic Găeşti. Este unul dintre exportatorii importanţi din România, frigiderele mergând în circa 60 de ţări.