FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, în ultima săptămână a avut loc un avans considerabil, proprietarii majorându-și pretențiile cu 2,6%, în condițiile în care după primele trei săptămâni din ianuarie, prețul mediu cerut la nivel național se situează la 908 euro pe metru pătrat, valoare cu circa 1% mai mare decât cea consemnată la începutul anului (de 898 de euro pe metru pătrat). Tendința ascendentă nu este una general valabilă, astfel că, în anumite cazuri, în perioada menționată au avut loc și ieftiniri notabile. În marile orașe, cele mai semnificative variații, atât în plus, cât și în minus, au fost consemnate pe segmentul locuințelor noi, evoluția valorilor de listare pentru apartamentele vechi fiind mai temperată.

În București, per ansamblu, în primele trei săptămâni din 2014, prețul mediu cerut de vânzătorii din Capitală s-a menținut relativ constant, la 1.061 de euro pe metru pătrat – valoare  aproape identică cu cea consemnată la finele lui 2013 (1.062 de euro pe metru pătrat).

Află care a fost evoluția prețurilor apartamentelor din București în ianuarie

Indicele Imobiliare.ro consemnează modificări importante de preț la începutului anului și în orașul de la poalele Tâmpei.

Vezi cât costă apartamentele din Brașov

Clujul este singurul oraș dintre cele analizate în care prețurile cerute de proprietari au scăzut de la începutul anului.

Află cu cât au scăzut prețurile în capitala Transilvaniei

În Constanța, Indicele Imobiliare.ro a consemnat un avans de 1,9% în primele trei săptămâni ale anului, de la 839 la 855 de euro pe metru pătrat util.

Află mai multe despre evoluția prețurilor pe segmentul rezidențial constănțean

În Timișoara, prețurile apartamentelor sunt acum cu circa 3% mai mari decât la sfârșitul anului trecut

Vezi care este nivelul prețurilor locuințelor din orașul de pe Bega