Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Proprietarii Cathedral Plaza: Situația clădirii poate fi rezolvată amiabil. Construcția este legală

cathedral-plaza-sf_iosif_bucharestlife.net_.jpg
Milllenium Building Development, proprietarul Cathedral Plaza, susţine în continuare dialogul cu Arhiepiscopia Romano-Catolică şi autorităţile competente în scopul soluţionării pe cale amiabilă a situaţiei clădirii și susține că această clădire a fost construită legal şi nu a ameninţat în niciun moment integritatea clădirilor învecinate.

,,Millennium Building Development precizează că această clădire îndeplineşte cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă în construcţii.  Clădirea este  indubitabil legală, autorizaţia de constructie fiind emisă de către Primăria Sectorului 1, cu respectarea tuturor prevederilor legale, şi fiind valabilă pe toată durata construcţiei”, transmite compania.

,,Precizăm că decizia de anulare a autorizaţiei, la zece zile după ce a avut loc recepţia clădirii, s-a luat pe motive de necompetenţă a emitentului. Instanţa  a afirmat că autorizaţia trebuia emisă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi nu de Primăria Sectorului 1, deşi Consiliul General  a recunoscut că nu a emis niciodată autorizaţii de construcţie şi nici nu are în structură personal calificat în acest sens”, mai susține dezvoltatorul.

Totodată, Millennium Building Development consideră că pentru neclaritatea legată de autoritatea competentă în emiterea autorizaţiei de construcţie nu poate fi făcut responsabil investitorul.

,,Pe parcursul lucrărilor de construcţie au fost luate măsuri deosebite pentru protejarea monumentului aflat în vecinătate, Catedrala Romano-Catolică. Arhitectura clădirii a fost gândită în acord cu reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice, astfel încât aceasta să pună în valoare instituţia de cult învecinată. De altfel, numele noii construcţii, Cathedral Plaza, dovedeşte un interes deosebit al investitorului pentru punerea în valoare a lăcaşului de cult. Amintim, de asemenea, că pe tot parcursul construcţiei Millennium Building Development s-a consultat permanent cu toţi vecinii săi, având încă de la început acordul ARCB”, transmite compania.

Millennium Building Development mai spune că este inexplicabilă poziţia actuală a ARCB de vreme ce a fost dovedit prin acte şi expertize tehnice de specialitate că siguranţa construcţiei şi a vecinătăţilor nu a fost pusă niciun moment în pericol.

Procedura legală iniţiată de proprietarul clădirii pentru autorizarea acesteia va dovedi că nu există niciun impediment legal sau tehnic ăn recunoaşterea drepturilor companiei ca proprietar de bună-credintţă asupra acestei construcţii, potrivit investitorului.

,,În opinia noastră, simpla abordare a  temei demolării unei clădiri legale, care aduce taxe şi impozite la bugetul local şi creează locuri de muncă, este extrem de dăunătoare şi riscantă atât din punctul de vedere al siguranţei monumentului din vecinătate, cât şi al costurilor pe care le implică o astfel de acţiune. Astfel, demolarea ar aduce bucureştenilor daune directe de peste 70 milioane de euro, reprezentând atât costurile operaţiunii, cât şi daunele pe care Primăria Municipiului Bucureşti va trebui să le plătească proprietarului”, transmite proprietarul Cathedral Plaza.

Millennium Building Development subliniază ca avem de-a face cu un conflict de vecinătate  generat de schimbarea poziţiei ARCB pe fondul, se pare, al unor neînţelegeri cu vechii proprietari ai Millennium Building Development, neînţelegeri pe care noii proprietari doresc să le soluţioneze.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii