Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Promovarea democraţiei în lume reprezintă o prioritate de securitate naţională pentru Statele Unite

Joe Biden, președintele SUA, a stabilit faptul că promovarea democraţiei în lume este o prioritate în strategia de securitate națională.  
Joe Biden masca COVID

În documentul “Instrucţiuni Strategice Interimare privind Securitatea Naţională“, publicat miercuri, Președintele Statelor Unite a remarcat faptul că “autoritarismul câştigă teren în întreaga lume”, informează DPA, citat de Agerpres. Drept urmare, Joe Biden promite că “ne vom întări aliaţii şi vom fi alături de ei, vom colabora cu parteneri care gândesc la fel şi vom pune în comun forţa noastră colectivă pentru a promova interesele care ne unesc şi pentru a descuraja ameninţările comune. Vom conduce cu diplomaţie”.

Cele mai grave amenințări sunt pandemiile, problemele climatice, atacurile cibernetice şi extremismul violent, enumeră Biden, pericole care “nu respectă niciun fel de graniţe sau ziduri şi cărora trebuie să li se facă faţă prin acţiune colectivă“.

Trebuie să ne confruntăm de asemenea cu realitatea că distribuţia puterii în lume se schimbă, creând noi ameninţări”, se mai menţionează în documentul citat. “În special China s-a afirmat rapid mai puternic. Este singurul concurent care ar putea fi capabil să îşi combine puterea economică, diplomatică, militară şi tehnologică pentru a crea un pericol susţinut pentru un sistem internaţional stabil şi deschis“.

Casa Albă subliniază că “Washingtonul nu va ezita niciodată să folosească forţa când este necesar pentru apărarea intereselor noastre naţionale vitale“.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii