Primul eveniment din serie este dedicat luptei pentru egalitatea de gen, printr-o recuperare a semnificației inițiale a zilei de 8 martie, alături de expertele în egalitate de gen Laura Grunberg și Irina Costache.
Cum a început mișcarea feministă în România, cine sunt feministele secolului trecut și pentru ce militau ele, cum au evoluat temele de la apariția mișcării până în prezent, de ce suntem pe ultimele locuri în Europa la Indexul egalității de gen și ce vor mai apăra feministele în viitor sunt doar câteva dintre temele discuției care a precedat Ziua Internațională a Femeii.
Istoria este poate unul dintre cele mai controversate subiecte din ultima sută de ani. Mitizată pe alocuri sau exprimată cu jumătăți de adevăr, în fapt, singura constantă a istoriei este subiectivismul cu care este interpretată. Câteva adevăruri istorice mai puțin cunoscute și mituri demolate vor fi tema de dezbatere a lunii mai.
În luna iunie, Promenada prefațează Campionatul Mondial de Fotbal cu o discuție a microbiștilor. Cum s-a schimbat muzica în decursul anilor, cum se asculta muzică pe ascuns în era comunistă și cum au cucerit acordurile balcanice România după Revoluție, sunt întrebări la care vor găsi răspunsuri muzicieni și muzicologi, în dezbaterea despre istoria din ultimii 100 de ani a muzicii în România.
Costumul tradițional românesc transformat în brand de țară de Regina Maria va fi punctul de plecare în dezbaterea celor 100 de ani de modă românească, eveniment care va încheia, de altfel, în toamnă, seria Centennial Talks.