Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Promateris a obținut o finanțare de peste 740.000 de euro pentru dezvoltarea unei noi divizii

Promateris, producător de compound-uri tehnici pe bază de polimeri, a obținut o finanțare în valoare de 744.000 de euro, oferită de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul programului "Creșterea IMM-urilor din România."
promateris group

Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu compania norvegiană BioBag. Acesta este al doilea grant de care beneficiază Promateris finanțat prin această schemă de investiții, după ce în 2019 a obținut 950.000 de euro pentru producția de ambalaje din materiale regenerabile. În total, Promateris a obținut o finanțare de peste 1,65 milioane de euro.

Noua divizie Bio Compounds are ca scop producția de materie primă provenită din surse parțial regenerabile, destinată realizării de ambalaje compostabile. Odată cu această finanțare, compania va construi cea mai mare capacitate integrată de producție bio-based din Europa Centrală și de Est.

Producția de materie primă utilizată în producția ambalajelor compostabile va începe în anul 2022

“Vom putea aduce în prim-planul activității noastre experiența tehnicienilor și a inginerilor noștri pentru a putea produce o nouă generație de biopolimeri. Ne propunem ca prin acest proiect să avem un impact pozitiv asupra bioeconomiei locale,  a consumului local de resurse regenerabile provenite din agricultura românească. În felul acesta, sprijinim exportul unor produse cu valoare adăugată mare, care contribuie pozitiv la dezvoltarea economiei României și care oferă și avantaje competitive producătorilor locali și regionali”, declară Tudor Georgescu, CEO Promateris.                                                                                                    

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii