Cautare
, Contributor

Educaţie |
|

Proiectul STArS, organizat în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, vrea să adune 225 de tineri arhitecți

Libro Events și Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” au lansat proiectul STArS – Strategii de practică pentru studenți, cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Astfel că, proiectul a beneficiat de asistență financiară nerambursabilă în valoare de aproximativ 1,6 milioane lei.  
arch

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre faptul că studenții se confruntă cu un decalaj între informația din curriculumul academic și realitatea din piața muncii. Iar în opinia Anei Maria Stăncescu – inițiatorul și managerul proiectului generația are o agendă privind visele, entuziasmul, profesiunea, ce anume ar dori să facă cu propria carieră, ce abilități vocaționale și talente are, însă, nu se găsește corespondent în piață.

„Pe de altă parte, angajatorul nu cunoaște câte talente există sau care este profilul tânărului 2015, proaspăt absolvent”, spune ea, adăugând că aici intervin mentorii, pentru a ușura tranziția de la școală la viața activă.

Astfel că, proiectul se derulează pe o perioadă de șase luni, începând cu luna august, și  își propune dezvoltarea abilităților practice a circa 225 de studenți înmatriculați în sistemul de învățământ de masă, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, prin furnizarea de stagii de pregătire practică, dar și prin consilierea și orientarea lor profesională pentru a se adapta direct de pe băncile facultății la cerințele angajatorului.

Studenții se pot înscrie în program, până la data de 31 iulie, prin completarea unui formular de pe platforma online a proiectului și vor fi aleși pe criteriul „primul venit, primul servit”.

În cadrul programului se vor realiza cinci vizite tematice de orientare profesională în țară și o vizită în Italia, conform abordării transnaționale a proiectului.

Mai mult, în cadrul desfășurării stagiilor de practică, studenții vor primi 225 de subvenții de 280 lei (4 ore/zi, 10 lei/oră) și adeverințe de practică, urmând ca 50 de diplome de excelență și 50 de premii în valoare totală de 2.000 de lei care vor fi acordate prin concurs.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii