FacebookTwitterLinkedIn

Sabin Sărmaș, deputat PNL și președintele Comisiei pentru tehnologia informației, a susținut că acest proiect este unul cu impact major asupra comunicațiilor, 5G fiind cea mai avansată tehnologie în domeniu.

Sabin Sărmaş: „E un prim pas pentru implentarea 5G în România, este un proiect care a pornit, practic, de la trei obiective mari: 5G în România, a doilea obiectiv, cel de asigurare de securitate cibernetică a infrastructurilor critice informatice din România și celor de comunicații, respectiv și, nu, în ultimul rând, asigurarea, printr-un act legislativ, a memorandumului pe care noi ni l-am asumat, împreună cu partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii. Trecem într-o eră în care nu mai vorbim doar despre comunicații electronice între oameni, ci și între oameni şi device-uri inteligente; lumea, și implicit România, se îndreaptă către o lume cu adevărat conectată”, conform Radio România Actualități.

Votul asupra documentului va avea loc în plenul Camerei Deputaților cel mai probabil săptămâna viitoare. Proiectul va fi transmis apoi Senatului, care este for decizional în acest caz.