Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Proiectul de lege ce prevede posibilitatea demiterii preşedintelui CNA a fost respins de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a respins un proiect de modificare a Legii audiovizualului care prevede posibilitatea demiterii preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de către Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al instituţiei, informează Mediafax.
camera-deputatilor

Din cei 291 de deputaţi prezenţi la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, doar 98 au votat „pentru” acest proiect de lege, în timp ce 190 au votat „împotrivă”, fiind înregistrate şi 3 „abţineri”.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată în cazul acestei iniţiative legislative, Senatul fiind forul decizional.

Acest proiect de modificare a Legii audiovizualului a fost iniţiat de parlamentarul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media din Senat, şi de parlamentarul PNL Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Legea audiovizualului nu prevede demiterea preşedintelui CNA, însă stabilește că CNA trebuie să depună un raport anual de activitate. Acest raport trebuie depus la Parlament până la data de 15 aprilie a fiecărui an.

Apariţia acestui proiect de modificare a Legii audiovizualului a venit în situația în care Georgică Severin şi Gigel Ştirbu i-au cerut în mai multe rânduri, în ultimul an, demisia Laurei Georgescu, preşedintele CNA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii