FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul Coresi din Braşov, dezvoltat de Immochan, va pune gratuit la dispoziţia meşteşugarilor din Braşov şi zonele învecinate cabane care să le găzduiască atelierele artizanale (sticlari, pielari, bijutieri, olari sau producători de arme). Condiţia este ca meşteşugarii să vândă doar ceea ce produc.

Pe lângă acestea, conceptul de shopping resort presupune integrarea în interiorul Coresi a unor puncte cheie de atracţie, precum o suprafaţă de 1.500 mp care reprezintă un spaţiu de entertainment. În plus, patru piaţete fiecare dedicate unui punct de atracţie, precum concerte sau piese de teatru. Zona destinată cinematografelor se întinde pe 3.200 mp şi va reuni opt săli digitale, parte dintre ele multifuncţionale, putând fi transformate în săli de conferinţe, de teatru sau de recepţii. Zona de food-court reprezintă peste 10% din suprafața totală a galeriei comerciale, cu 3.500 mp și 1.000 locuri la mese. Pe lângă spaţiile interioare rezervate petrecerii timpului liber, în zona exterioară, Coresi deţine 30.000 mp spații verzi și distracție.

Traficul estimat pentru Coresi este de 10 milioane de vizitatori pe an, locuitori ai Braşovului,  din vecinătate, cât şi turiştii străini şi români.  Centrul comercial este dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul şi va readuce la viaţă 8% din suprafaţa oraşului. Proiectul conceput de compania de arhitectură Sua Kay Architects din Lisabona va fi inaugurat în primul trimestru din 2015.

Immochan România mai are în acest moment în dezvoltare un centru comercial în Drumul Taberei, Bucureşti, valoarea totală a investiţiilor fiind de 120 de milioane de euro.