Cautare
, Redactor Forbes România

Evenimente |
|

Proiectul „Blue Hero”semnat de artistul Adrian Mitu a fost lansat în București în prezența lui Jochen Neerpasch

„Blue Hero", un proiect semnat de românul Adrian Mitu, a debutat la Bucureşti în prezenţa legendarului Jochen Neerpasch şi este deja confirmat pentru expoziţii în Statele Unite.
BMW

Proiectul vizează cariera lui Neerpasch în motorsport, modul în care acesta a format mărci precum BMW sau Porsche şi legăturile lui cu alţi eroi emblematici precum Niki Lauda, Jean Todt, Michael Schumacher, Ayrton Senna şi Alain Prost.

„Blue Hero” este rezultatul unei călătorii de peste doi ani a artistului Adrian Mitu, o căutare a unei instalaţii de artă care să reprezinte istoria specială a mărcii BMW.

În pregătirea proiectului, Adrian Mitu a creat iniţial „Blue Coffee”, un maraton live de pictură cu 101 tablouri dedicate aniversării de 100 de ani a mărcii BMW. Au fost un exerciţiu şi o explorare de teme perfecte pentru pregătirea marelui proiect. „Blue coffee”, titlul proiectului, a asociat “albastrul”, culoare definitorie BMW, cu cafeaua, pigmentul special pe care Adrian îl foloseşte în acuarelele sale. „Blue Hero” a fost astfel o evoluţie naturală, numele arătând că în prim-plan a trecut un singur personaj – un erou al mărcii BMW.

„Dincolo de maşini şi tehnologie, poveştile oamenilor sunt mai puternice. Ele creează fascinaţie şi dau consistenţă mărcii. Din punctul meu de vedere, domnul Jochen Neerpasch a transformat cu adevărat BMW şi mult din ceea ce reprezintă marca a fost creat de el în urmă cu mai bine de 40 de ani – de la BMW M la BMW Art Car. Aşa că a fost alegerea naturală pentru «Blue Hero»”, explică artistul Adrian Mitu.

“Blue Hero” este compus din 15 panouri care se alătură într-un story board de dimensiuni impresionate: 1,8 metri înălţime şi 4,5 metri lungime. Lucrarea urmăreşte două poveşti între anii 1940 şi 1990 – evoluţia mărcii BMW în paralel cu legătura specială pe care Jochen Neerpasch a avut-o cu automobilul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii