FacebookTwitterLinkedIn

„În cadrul Philips Lighting, ducem lumina dincolo de simplul iluminat, prin inovații aduse pe toate segmentele – acasă, în magazine, în birouri sau orașe. Internetul ne permite să atingem noi niveluri de eficiență energetică, prin monitorizarea și gestionarea inteligentă a iluminatului”, a declarat Bogdan Balaci, Director General, Philips Lighting pentru Sud-Estul Europei.

Evenimentul Philips Lightning mi-a descoperit nivelurile de implicare ale companiei în cadrul societății, dar și axa de proiecte, începând de la clădiri de birou, spații comerciale, monumente arhitecturale și terminând cu ambientul școlar și cel familial. Am aflat că implementarea standardelor de iluminat în România încă are un drum lung de parcurs, dar și că printre motivațiile companiei se numără un stil mai bun de viață, atât la nivel personal, cât și la nivel social.

În ceea ce privește spațiul de muncă, Philips folosește tehnologia pentru a contribui la îmbunătățirea calității orelor petrecute la birou. Astfel, nivelurile de lumină și de confort pot fi ajustate de către fiecare în parte cu ajutorul unei aplicații de pe smartphone, în timp ce managerii pot obține informații în timp real în legătură cu disponibilitatea sălilor de ședință. Tehnologia Philips PoE (Power over Ethernet) poate oferi informaţii despre cererile de mentenanţă, tendințele de ocupare a clădirii pentru o mai bună gestionare a spațiului sau controlul temperaturii.

Pentru spațiile comerciale, compania a gândit un Sistem de Poziționare Internă, care permite cumpărătorilor și personalului unui magazin să primească informații sau notificări pe telefon privind produsele disponibile. Rolul acestei tehnologii este de a facilita experiența consumatorilor, dar și de a ajuta comerciații să analizeze datele stocate, operațiunile din magazin sau impactul acțiunilor de marketing.

Când discuția este transferată în cadrul familial, o casă în miniatură reprezintă instrumentul de exemplificare, prin care directorul Bogdan Balaci demonstrează potențialul Philips Hue. Calitățile acestui sistem se referă atât la oferta unor nuanțe de lumină albă potrivită pentru diverse momente ale zilei, dar și la caracterul de a distra audiența familială la evenimentele speciale.

În cele din urmă, înainte de a vizita spaţiul de birouri exclusivist, recent construit în Piața Victoriei, am călătorit virtual prin România. În cazul monumentelor arhitecturale, această arie a fost acoperită de Philis Lightning, atât la nivel regional, cât și național. Printre proiectele incluse în portofoliu se numără Palatul Culturii din Iași – detaliile arhitecturale fiind accentuate cu ajutorul luminii și a culorilor dinamice sau Cetatea Devei – un spațiu renovat și pus în valoare cu ajutorul luminii funcționale și a celei arhitecturale.