Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Proiecte de peste 71 milioane de euro pentru dotarea spitalelor COVID-19

16 proiecte în valoare de 71,6 milioane de euro au fost depuse până în prezent pentru finanțarea instituțiilor sanitare din rețeaua COVID-19.
shutterstock_1651369351

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene a precizat în cadrul ultimei ședințe de Guvern că primele 10 cereri vor fi semnate la jumătatea acestei luni, informează Agerpres.

“În cadrul apelului POIM au fost depuse deja 16 cereri de finanţare în valoare de 71,6 milioane de euro. Evaluarea proiectelor depuse a început imediat şi estimăm că primele 10 cereri de finanţare vor fi semnate la mijlocul acestei luni. Reamintesc că am lansat acest apel de proiecte, aşa cum am promis, la data de 15 mai. Suplimentar, managerii spitalelor beneficiază de asistenţa angajaţilor MFE pentru a depune cât mai repede proiectele în sistemul informatic MySMIS”, a precizat ministrul Fondurilor Europene, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, alte 95 de cereri de finanţare se află în pregătire şi urmează să fie transmise spre evaluare în perioada imediat următoare. Proiectele depuse sunt evaluate de către Autoritatea de Management POIM în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

Apelul de proiecte POIM este deschis în perioada 15 mai – 30 septembrie 2020. Pot depune proiecte unităţile sanitare publice pentru care Ministerul Sănătăţii stabileşte necesitatea dotării, Ministerul Sănătăţii /alte autorităţi publice centrale şi autorităţi publice locale, sau unităţi aflate în subordonarea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, pentru achiziţii necesare gestionării crizei de sănătate publică şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii