Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Proiect de modificare a CAS: angajatorul nu mai este obligat să plătească niciun fel de contribuţie socială în condiții normale de lucru

Ministerul Finanţelor a pus pe circuitul de avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal intrat în, prin care modifică în mod substanţial apoape 200 de articole, potrivit Mediafax.  Printre propuneri se numără și schimbarea modului în care sunt calculate contribuțiile CAS.
 aboneaza-te
Bani_Venit_Cheltuieli.jpg

Astfel, conform propunerilor, la articolul 64 care în actualul Cod Fiscal prevede cotele de impozitare, apar următoarele modificări: “cota pentru contribuţia individuală de asigurări sociale datorate bugetului asigurărilor sociale de stat este de 21,7%”.

În acest moment, contribuţia individuală de asigurări sociale este de 10,5% din salariul brut la angajat şi 15,8% din fondul de salarii la angajator pentru condiţii normale de lucru, în total 25,8%.

Conform propunerii, cota totală ar urma să scadă la 21,7% din salariul brut, plătită integral de către salariat, în timp ce angajatorul nu va mai fi obligat să plătească niciun fel de contribuţie socială la condiţii normale de lucru.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, cota angajatorului va fi de 4,2% din fondul de salarii aplicată doar la condiţii deosebite de muncă şi de 8,4% la condiţii speciale de muncă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii