FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, cei doi parteneri au devenit finalişti în cadrul competiţiei internaţionale European IT & Software Excellence Awards 2013, la categoria celor mai bune soluţii dedicate sectorului public.

“Până în 2015, elevii şi profesorii din peste 50% din şcoli vor beneficia de soluţia de conţinut digital dezvoltată de companiile CNI şi SIVECO Romania. Aceasta realizează o schimbare de paradigmă în abordarea procesului de predare şi învăţare, pe baza căreia se va asigura tranziţia învăţământului kazakh de la forma sa tradiţională la un sistem educaţional informatizat”, a declarat Nurgaliyeva Gul Kumashevna, Preşedinte Centrul Naţional de Informatizare, Kazakhstan.

Soluţia dezvoltată de CNI şi SIVECO Romania a primit aprecierea juriului pentru valoarea ei pedagogică şi nivelul crescut de interactivitate a utilizatorilor cu elementele multimedia din lecţiile virtuale, precum şi cu elementele de evaluare a cunoştinţelor dobândite. Proiectul a fost apreciat de asemenea şi pentru amploarea sa, soluţia de eLearning urmând a fi implementată în peste 90% din şcolile din Kazahstan până în anul 2020, conform strategiei de educaţie din Kazakhstan.

În total,peste 4.200 de resurse multimedia interactive în limba rusă şi kazahă au fost implementate în 537 de centre de învăţământ din Kazakhstan, pentru 8 materii şcolare, precum matematică, algebră, geometrie, fizică şi 19 materii vocaţionale.

Soluţia IT implementată de SIVECO şi CNI a avut ca scop creşterea eficienţei materialelor educaţionale şi a interacţiunii elev – profesor, prin dezvoltarea şi implementarea de conţinut digital interactiv pentru elevi din şcoli gimnaziale, licee şi şcoli profesionale.

Compania Siveco a fost fondată în 1992, iar în prezent, actionarii săi sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiții administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V și SIVECO Management Team.