FacebookTwitterLinkedIn

Premiul este sindicalizat de către un grup de investitori locali – platforma de equity crowdfunding Seedblink, rețeaua de angel investors TechAngels, fondul de investiții Gapminder Venture Partners, vehiculul de investiții private Simple Capital și rețeaua de investitori Transylvania Angels Network.

Lansat în 2011, programul Startup Spotlight se desfășura anual în cadrul conferinței How to Web. Mutarea de anul acesta în mediul online a programului va crește valoarea experienței celor 40 de startup-uri participante, acestea având două luni la dispoziție pentru a organiza întâlniri private cu cei peste 70 de experți și investitori din program. Aplicările pentru programul Startup Spotlight Online se încheie pe 27 Septembrie.

Printre ei se vor afla Des Traynor (co-fondator al Intercom), Marius Tîrcă (co-fondator al UiPath), Mada Seghete (co-fondator Branch.io), Marvin Liao (consultant și investitor, ex-500 Startups San Francisco), Raluca Panțiru (Product Manager la Fitbit), Bogdan Axinia (Head of eMAG Explore) și Raul Popa (co-fondator și CEO al TypingDNA), alți experți ce au contribuit la dezvoltarea unor companii ca Shopify, Dropbox, Booking.com, Omniconvert, dar și specialiști din zona corporate care colaborează cu startup-urile.

De asemenea, programul pune în legătură participanții investitori din Europa precum Irina Haivas (Atomico), Carlos Espinal (Seedcamp), Andrei Brașoveanu (Accel), Ondrej Bartos (Credo Ventures), Dan Lupu (Earlybird Venture Capital), Dan Mihăescu (Gapminder Venture Partners), Jon Bradford (Dynamo VC), Mălin Ștefănescu (TechAngels) și reprezentanți ai unor fonduri de investiții ca Notion Capital, 500 Startups Istanbul, LAUNCHub Ventures, Early Game Ventures, Smok Ventures, Gecad Ventures, Simple Capital, cărora li se alătură platforma regională de equity crowdfunding Seedblink.

Echipele vor avea până la 30 de întâlniri private și sesiuni de ask-me-anything, pitch coaching, introduceri la mentori și investitori din rețeaua extinsă a How to Web. Programul startup-urilor este personalizat în funcție obiectivele de business ale fiecăruia dintre ele, fără a exista activități obligatorii pe parcursul acestuia.

Peste 350 de startup-uri sunt așteptate să aplice la program până la data de 27 septembrie 2020, dintre care vor fi selectați cei 40 de participanți în program. Programul va începe pe 5 octombrie și se va încheia pe data de 4 decembrie, prin evenimentul privat de pitching Pitch Day la care va fi aflat câștigătorul programului Startup Spotlight și al investiției de 220.000 de euro, oferit de Seedblink, TechAngels, Gapminder Venture Partners și alți investitori privați.

How to Web este una dintre cele mai mari conferințe anuale de tehnologie și inovație din Europa, lansată în 2010.