FacebookTwitterLinkedIn

Programul Smart Start USA, care are un buget de 500 de milioane de dolari și poate finanţa anual 10.000 de firme româneşti, este iniţiat şi coordonat de Ilan Laufer, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, care este şi vicepreşedinte pentru relaţia cu SUA al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR).

Firmele românești doritoare se pot înscrie în acest program până la finalul anului. Fiecare companie poate beneficia de un credit de până la 200.000 de dolari, cu un aport propriu de cel puţin 15%, iar durata de implementare va fi de maximum șapte ani. Condiția ar fi ca firma respectiv să nu aibă datorii la bugetul de stat. Înscrierea companiilor în program durează cel mult 30 de minute. Programul este implementat prin intermediul a trei bănci, Piraeus Bank, BCR şi Banca Transilvania.

Programul urmărește crearea primului ecosistem românesc dedicat creșterii exportului si internaționalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piața Statelor Unite ale Americii și facilitează accesul la finanțare, îndrumare, educație și instruire antreprenorială pentru un număr de 10.000 de companii românești anual.

Lansarea platformei va fi urmată de o caravană de informare în peste 30 de oraşe din ţară.