Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Programul “Rabla pentru electrocasnice” continuă, având cel mai mare buget de până acum

"Programul "Rabla pentru electrocasnice" va continua în acest an, cu un buget de 75 de milioane de lei, cel mai mare de până acum.  
electrocasnice

Anunțul a fost făcut marţi, într-o conferinţă de presă, de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

“Programul “Rabla pentru electrocasnice” va continua în acest an şi va avea un buget de 75 de milioane de lei, cel mai mare de până acum. Aplicaţia informatică este în fază finală şi trebuie să asigure derularea optimă a procesului de înscriere şi de solicitare a voucherelor. Am avut consultări tehnice şi cu comercianţii înscrişi în program pentru a fi siguri că aplicaţia poate fi integrată cu sistemele informatice şi site-urile acestor entităţi economice.

Înainte de lansarea programului va mai avea loc o sesiune de validare pentru a da posibilitatea şi altor comercianţi să se înscrie în program. Păstrăm categoriile de echipamente care au fost anunţate anul trecut: frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aer condiţionat, televizoare, laptopuri, tablete. În sistemul pe care l-au pregătit colegii noştri anul trecut se va genera un cod de voucher în momentul în care se înscrie beneficiarul în program, iar în termen de 15 zile se poate prezenta la comerciant şi poate să facă achiziţia de electrocasnice”, a afirmat Tanczos, transmite Agerpres.

Conform regulamentului, persoanele fizice vor beneficia de vouchere cu valori cuprinse între 200 și 500 de lei pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++.

Programul “Rabla pentru electrocasnice” a avut, în 2020, unele probleme legate de securitatea cibernetică a aplicaţiei, iar în 2019 a beneficiat de o alocare de 40 de milioane de lei.

Datele oficiale referitoare la acest program arată că, în total, în 2019, au fost aprobate 49.118 de cereri pentru 89.193 de vouchere şi au fost scoase din uz peste 60.000 de echipamente.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii