Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Programul Prima Casă: Scade prețul la locuințe

În urmă cu trei luni, programul „Prima Casă” s-a transformat în „O familie, o casă”. Dar nu este aceasta cea mai importantă schimbare.
 aboneaza-te
Prima Casa 2019 Shutterstock Forbes

În urmă cu trei luni, programul „Prima Casă” s-a transformat în „O familie, o casă”, un program care va introduce un plafon maxim pentru venituri, și anume 4.500 lei pentru clienții fără copii și 7.000 lei pentru cei care au minori în întreținere.

Dragoș Nechifor, broker de credite, a explicat pentru Digi 24 „Astăzi se mai finanțează prin Prima Casă doar în situația în care clienții și-au făcut rezervare de fonduri în momente anterioare (…) Pe la final de februarie s-au alocat cele 2 miliarde de lei, fondurile aferente programului Prima casă pentru anul acesta, urmând că în aprilie Parlamentul să aprobe legea care schimbă programul Prima casă în varianta O familie, o casă, un program aproape identic, dar cu niște condiționări suplimentare, ceea ce duce acest tip de finanțare în zona mai degrabă socială”.

Specialistul a mai spus că noile schimbări aduse programului sunt benefice, însă este încă anormal că nu sunt aplicate. Dragoș Nechifor a mai adăugat că prețurile apartamentelor au scăzut luna trecută în 4 din 6 centre regionale cu 1,4%, comparativ cu luna aprilie.

În prezent prețul mediu pentru un metru pătrat util a ajuns la 1.348 de euro, cu aproape 20 de euro mai puțin decât la sfârșitul lunii trecute. Cea mai mare scădere înregistrată este la apartamentele de patru camere.  Pentru ca piața imobiliară să își revină este nevoie de sporirea încrederii consumatorilor și a mersului economiei.

În București, prețul pe metru pătrat util a scăzut, ajungând la 1.394 de euro. În Brașov, după creșterea de 1,8% din aprilie, se observă o scădere ușoară de sub un procent pentru luna mai. În luna mai în Constanța prețurile apartamentelor au scăzut cu 0,7%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii