Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Programul PAID România a ajuns la o capacitate de 900 milioane de euro

În cazul unui dezastru major în România, produs de unul dintre cele trei riscuri acoperite de asigurarea obligatorie a locuinței – cutremur, alunecări de teren sau inundații din cauze naturale – PAID România (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) poate acorda despăgubiri în valoare de 900 milioane de euro. Aceasta este capacitatea pe care o are, de la 15 iulie a.c., programul de reasigurare al companiei.
shutterstock_casa-bani-house-despagubire-money-bani

În acest moment, programul de reasigurare al PAID este cel mai mare din Europa Centrală și de Est, având ca parteneri societăți de reasigurare solide din punct de vedere financiar, printre care Munich Re, Swiss Re, Hannover Re, SCOR, XL Re, New Re, Sirius, Lloyd’s Syndicates, etc.”, au anunțat reprezentanții PAID.

Mai mult de 45% din capacitatea de reasigurare a PAID România provine de la reasigurători cu rating AA.

„Responsabilitatea PAID este aceea de a gestiona pierderile materiale ale asiguraților în cazul unui dezastru natural, principalul mecanism financiar de care dispune societatea fiind reasigurarea portofoliului de riscuri. Procesul de reasigurare are ca scop transferul de risc către societățile de reasigurare internaționale, astfel încât PAID să aibă capacitatea de despăgubire necesară, prin recuperarea acestor fonduri de la partenerii reasigurători”, a declarat Natalia Man, directorul general adjunct al PAID România.

Proprietarii de locuințe care nu își asigură locuințele nu vor primi nicio formă de despăgubire – de la PAID, de la bugetul de stat sau de la bugetele locale – pentru daunele provocate locuințelor în cazul producerii unuia dintre dezastrele naturale acoperite de PAD (Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale).

Înființarea PAID a pus România pe harta piețelor de asigurare mature și prudente. Sisteme similare de protecție există în state precum Elveția, Franța, Marea Britanie, Spania, Norvegia, SUA, Islanda, Japonia, Noua Zeelandă, Turcia, etc. Acest lucru ne arată că asigurarea obligatorie de locuință este un instrument eficient de protecție, la îndemâna fiecărui proprietar de locuință”, a adăugat Nicoleta Radu – Neacșu, director general al PAID România.

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, având acționari 12 societăți de asigurare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii