Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Programul de susţinere a economiei SUA prevede 3.000 de dolari pentru familii şi lichidităţi de 4.000 de miliarde de dolari pentru Rezerva Federală

Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei SUA, a declarat că programul de susţinere a economiei americane pentru combaterea impactului epidemiei de coronavirus, care este finalizat de Congresul SUA, va include o plată de 3.000 de dolari pentru familii şi va permite Rezervei Federale să suplimenteze lichidităţile din economie cu 4.000 de miliarde de dolari, informează News.ro,  conform Reuters.
casaalba-1440057835

Steven Mnuchin a spus la emisiunea „Fox News Sunday” că măsurile de suplimentare a lichidităţilor vor permite băncii centrale din SUA să susţină o gamă largă de afaceri să reziste în următoarele 90 până la 120 de zile.

Oficialii de la Casa Albă sperau să finalizeze legislaţia duminică, iar aceasta să fie adoptată luni, a spus Mnuchin, adăugând că ar putea fi luate şi alte măsuri, dacă criza nu va fi aenuată în 10 până la 12 săptămâni.

Steven Mnuchin a declarat că economia SUA va fi afectată în mod sigur de criza de sănătate, dar că ar trebui să îşi revină odată ce noul coronavirus va fi adus sub control.

„Trebuie să furnizăm bani în economie acum. Dacă vom face asta, credem că putem stabiliza economia ”, a spus Mnuchin.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii