Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Programul „Casa Eficientă Energetic” a fost accesat de peste 6.650 de români  

Mai bine de 6.650 de români s-au înscris până în acest moment în cadrul programului „Casa Eficientă Energetic” pentru a intra în posesia primei de de 15.000 de euro, potrivit Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

În primele patru minute de la startul programului – în data de 15 septembrie – în aplicaţia online au fost înscrise 340 de dosare.

Până la ora actuală, 6.657 de români s-au înscris în prima sesiune a acestui program, iar înscrierile continuă până la atingerea a 150% din bugetul alocat, respectiv 430 de milioane de lei.

„Ne bucurăm că România începe să-şi gândească locuinţele în cheia eficienţei energetice. Vrem ca prin acest program să reducem consumul de energie din casele românilor şi emisiile de gaze cu efect de seră”, menţionează ministerul de resort.

Proprietarii de case din întreaga ţară pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 15.000 de euro (aproximativ 70.000 de lei), pentru creşterea cu o clasă energetică a propriilor locuinţe.

Prima energetică acoperă 60% din valoarea fiecărei investiţii şi poate fi folosită pentru instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperişului, a pereţilor exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilaţie, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mişcare, robineţi şi conducte noi etc.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii