FacebookTwitterLinkedIn

„Anul acesta pentru programele destinate seniorilor am avut o creştere 24% pe toate destinaţiile, în special cele culturale, cum sunt Roma, Londra, Italia – Toscana, Istanbul, Israel. În schimb, avem solicitări mai puţine pentru vacanţele de seniori de tip sejur, pentru ca turiştii îşi doresc mai mult să viziteze. Ceea ce nu au înţeles însă unii dintre turişti este că multe dintre ofertele low-cost pentru seniori includ hoteluri aflate la marginea staţiunii sau chiar în afara acesteia, ceea ce înseamnă că, într-un fel sau altul, sunt obligaţi să achite excursiile opţionale sau vor fi nevoiţi să folosească taxi-ul pentru a ajunge în oras. Un pret mai mic al pachetului nu înseamnă că vor economisi, dimpotrivă, la final, când vor trage linie îşi vor da seama că au cheltuit, de fapt, aceeaşi sumă sau în plus. Pentru circa 10 euro pe zi, ce reprezintă diferenţa între o oferta low-cost şi una de calitate, nu merita stricată vacanţa”, explică Daniela Dumitrica, Marketing Manager Paralela 45.

Ofertele pentru seniori sunt destinate persoanelor peste 55 de ani, aceştia putând fi însoţiţi în aceleaşi condiţii şi de o altă persoană care nu trebuie să îndeplinească criteriul de vârstă impus. În cazul în care persoanele sub 55 de ani doresc să meargă în programe pentru seniori se achită un supliment de cazare ce nu depăşeşte 30-40 euro, potrivit agenţiei Paralela 45.

Cele mai dorite vacanţe pentru seniori anul acesta, la Paralela 45, au fost destinaţiile culturale precum Istanbul, Roma, Anatolia şi Riviera Mediteranei sau  Sorrento – Coasta Amalfitană.