Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Programele de educaţie financiară BaniIQ si Banii pe Net au ajuns la 18.000 de persoane din mediul rural în 5 luni

Cursurile de educaţie financiară BaniIQ şi comerţ online Banii pe Net derulate de către Visa Europe în biblioteci publice au fost finalizate în perioada septembrie 2015 - ianuarie 2016 de 18.000 de persoane din mediul rural, reprezentând aproape o treime din totalul beneficiarilor înregistrați din 2012 până în prezent.
catalin cretu visa europe

BaniIQ, lansat în 2012, este cel mai extins program de educaţie financiară la nivel naţional, iar Banii pe Net este primul program de educaţie despre comerţul electronic lansat în România, în 2014. Ambele programe sunt derulate de Visa Europe împreună cu băncile membre din România și Junior Achievement România.

Visa Inc și Visa Europe redevin o singură entitate

Prin parteneriatul încheiat în 2012 cu fundaţia IREX, programele au oferit acces publicului larg la educaţie financiară prin reţeaua de biblioteci publice, cu scopul de a-i ajuta pe români să-şi administreze bugetul personal şi să familiarizeze consumatorii cu serviciile financiare.

La nivel naţional, aproape 24.000 de români au finalizat în perioada septembrie 2015 – ianuarie 2016 cursurile derulate în 300 de biblioteci publice din 15 județe, iar 80% dintre acestea se află în mediul rural. Judeţele cu cel mai mare număr de persoane care au finalizat training-urile în mediul rural sunt Vâlcea, Dolj, Suceava, Neamţ şi Mureş, unde există o reţea mai extinsă de biblioteci publice care au participat la program.

Fiona Wilkinson și Cătălin Crețu„Este primul pas către incluziunea financiară a mediului rural, care pregăteşte terenul pentru etapa următoare, atât de necesară şi de aşteptată: bancarizarea zonelor rurale. Peste două treimi dintre cei care au urmat cursurile în bibliotecile rurale reprezintă populaţie adultă, peste 35 de ani, ceea ce arată dorinţa locuitorilor de la sate de a-şi îmbogăţi cunoştinţele financiare”, a declarat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Malta și Slovenia al Visa Europe.

Din 2012 până în prezent, aproape 57.000 de români au beneficiat prin reţeaua naţională de biblioteci publice de cursurile gratuite BaniIQ şi Banii pe Net.

Parteneriatul Visa Europe – eMAG lansează o nouă promoție la plățile cu cardul online

Pe lângă bibliotecile publice din România, programele BaniIQ şi Banii pe Net se derulează în şcoli şi licee cu ajutorul profesorilor asociaţi Junior Achievement România și al voluntarilor din cadrul băncilor membre Visa Europe, precum şi pe internet. Training-urile online sunt disponibile gratuit pe site-urile www.baniiq.ro şi www.baniipenet.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii