Cautare
, Contributor

Cariere |
|

Program de orientare în carieră la Cluj, marca Nestlé

Specialiștii în resurse umane din cadrul companiei Nestlé România au susținut ședințe individuale de orientare în carieră pentru 20 de studenți clujeni.
Prof. Roberto Vaccani (2)

În perioada 2-4 martie, tinerii din Cluj au participat la Zilele Nestlé, o serie de evenimente organizată în cadrul programului european Nestle Needs YOUth, cu rolul de a susține integrarea tinerilor pe piața muncii.

Evenimentul a fost lansat de o conferință organizată pentru 250 de studenți, în cadrul căreia au luat cuvântul alpinistul Alex Găvan, Profesorul Roberto Vaccani (Universitatea Bocconi, Milano), care a implementat metodologia folosită de Nestle în proiectele pentru tineri, actorul Marius Manole și Elisabeta Moraru, Industry Manager al companiei Google. Metodologia dezvoltată de Profesorul Roberto Vaccani constă în sprijinirea tinerilor în a-și conștientiza aptitudinile și competențele pe care le posedă. ,,Aptitudinile se stabilesc la 16-17 ani și trebuie clarificate, fapt ce se produce atunci când persoana în cauză realizează că sunt instrumente pe care le pot folosi”, a explicat Profesorul.

Gabriella Carello, Directorul de Resurse Umane al Nestlé România subliniază importanța conștientizării acestor două elemente necesare în alegerea carierei: ,,Tinerii  încep să lucreze încă din timpul studiilor  și  schimbă mai multe locuri de muncă de-alungul  traseului  lor  profesional.  Ei  au  nevoie  să  înțeleagă  cum  să  identifice  corect  acele competențe și aptitudini care să îi ajute să își aleagă cariera potrivită”, a declarat aceasta.

Ulterior, evenimentul a fost continuat de sesiuni de consiliere profesională de tip Student Orientation Labs  pentru 20 de studenți, în care au fost incluse interviuri individuale, sesiuni de coaching și exerciții de grup. În cele din urmă, a fost creată o ,,hartă a aptitudinilor” pentru fiecare participant, care a avut la vază metodologia dezvoltată de experți în resurse umane din cadrul Universității Bocconi de la Milano.

Evenimentul ,,Zilele Nestle – Te învățăm să te descurci” este parte a programului european lansat în 2013, Nestlé needs YOUth, prin care se compania intenționează ca până în 2016 să genereze 10.000 de locuri de muncă și 10.000 de poziții de internship și traineeship plătite pentru tinerii sub 30 de ani. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii