Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Program de dezvoltare a leadershipului feminin din România, la cea de-a patra ediție

Professional Women’s Network România (PWN) lansează cea de-a patra ediție a programului de mentorat dedicat dezvoltării leadershipului feminin din România.
poza pwn 1

Inițiativa vine în contextual în care deși în România jumătate din forța de muncă este compusă din femei, prezența acestora se rarefiază puternic la nivel de poziții de conducere. PWN, prin programul de mentorat început în 2013 cu 5 mentori, și-a propus să inspire comunitatea de femei să adopte tehnici noi de învățare, să se susțină și să schimbe clișee.

Cea de-a patra ediție a programului va beneficia de participarea a 60 de mentori și 80 de mentee. În toți cei 4 ani de program au fost peste 300 de persoane implicate direct în program și peste 700 de ore de mentorat oferite pro-bono de către mentori și coordonatori.

80% din participante au declarat că au avut o experiență extrem de bună, iar 60% dintre acestea au mărturisit că așteptările inițiale au fost depășite.

Mentorii sunt femei de afaceri și antreprenoare, partenere sau CEO, prezente în Top 100 Femei de Afaceri din România. Începând cu această ediție, programul are și mentori bărbați. Mentee sunt tinere femei care au ca obiectiv evoluția profesională, dezvoltarea de noi abilități sau punerea în practică a unor idei de afaceri și care caută să poarte un dialog cu femei cu aspirații și experiențe comune. Acestea au peste șapte ani în câmpul muncii și o minimă experiență de management. Coordonatorii programului sunt membre PWN care au rolul de a ține în echilibru structura foarte clară și complexă a programului cu delicatețea orelor de mentorat.

PWN Global este o asociație non-guvernamentală prezentă în 25 de orașe din lume, are peste 4,000 de membri, 90 de naționalități și este într-o continuă expansiune la nivel internațional. În România, asociația, a cărei întreagă activitate se desfășoară pe bază de voluntariat, a luat naștere la sfârșitul anului 2011, și are în prezent peste 180 de membre active în mai mult de 20 de industrii.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii