FacebookTwitterLinkedIn

Mai mult decât atât, în ipoteza unui al doilea val de pandemie în trimestrul III al anului curent, cifra de afaceri estimată este cu 57% mai mică în trimestrul IV 2020 şi cu 27% mai mică în trimestrul IV 2021. Potrivit analizei, impactul COVID-19 este cu atât mai important cu cât activitatea economică deja încetinea înainte de criză.

“Printre cele 13 sectoare pentru care Coface publică evaluări sectoriale ale riscurilor, transportul aerian ar fi cel mai afectat: cifra de afaceri este preconizată să scadă cu 51% în scenariul de bază şi cu 57% în cazul unui al doilea val de COVID-19 în Q3 din 2020”, se menţionează în raportul citat de Agerpres.

Traficul aerian a scăzut cu 94% în aprilie 2020 faţă de anul trecut şi nu va reveni la nivelul pre-COVID mai devreme de câţiva ani, conform IATA (Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian). 

Potrivit Coface, unul dintre liderii din domeniul asigurărilor de credi, scăderi semnificative înregistrează și sectoarele de transport maritim şi feroviar.