Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Profiturile industriale ale Chinei cresc, pentru a patra lună consecutivă

Profiturile firmelor industriale chineze au crescut, pentru a patra lună consecutivă, fiind stimulate parțial de o revenire a prețurilor materiilor prime.  
profit in crestere China

Redresarea Chinei a luat avânt pe măsură ce cererea și-a revenit, au fost acordate stimulente guvernamentale, iar exporturile își reiau cursul normal.

Astfel, profiturile firmelor industriale au crescut cu 19,1% față de anul anterior în august, ajungând la 612,81 miliarde de yuani (89,8 miliarde de dolari), a declarat biroul oficial de statistici Zhu Hong, citat de Reuters.

August este a patra lună consecutivă în care se înregistrează o creștere a profitului, deși încă sunt presiuni externe, pe fondul tensiunilor dintre Washington și Beijing care planează asupra perspectivele comerciale globale.

Profiturile din producția de materii prime au crescut cu 32,5% în august, iar cele din sectorul producției de echipamente generale s-au majorat cu 37%. Însă companiile mai mici se confruntă cu o cerere lentă a pieței și cu tensiuni financiare.

China a introdus o serie de măsuri pentru a stimula economia, de la reduceri de impozite și taxe până la perioade de grație pentru plata datoriilor.

Cu toate acestea, economia Chinei poate stagna dacă nu reușește să ridice lanțul valoric, deoarece se confruntă cu o concurență crescândă din partea țărilor cu tehnologii avansate și cu costuri mai mici ale forței de muncă, au avertizat economiștii.

Autoritățile s-au angajat să stimuleze investițiile în industriile strategice, inclusiv sectoarele tehnologice de bază, precum 5G, inteligența artificială și semiconductorii, accelerând dezvoltarea de noi materiale pentru a asigura lanțuri de aprovizionare stabile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii