Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Profiturile Apple și veniturile anuale în scădere pentru prima dată după 15 ani

Apple a raportat prima scădere a profitului în ceea ce privește vânzările anuale și profitul, pentru prima dată după 15 ani. Compania a vândut 45.5 milioane de iPhone-uri în trimestul curent și a înregistrat o scădere cu 5% față de anul trecut, potrvit The Guardian.
Primul loc este deținut de compania Apple, cu o valoare de 154.1 mld. dolari.

Compania din Silicon Valley care era aproape de faliment în 1997, și care a devenit cea mai valoroasă companie din lume astăzi, le-a spus investitorilor marți seară că a vândut, de la începutul anului și până în 24 septembrie, telefoane iPhone, ceasuri, computere Mac și alte produse în valoare de 215,6 miliarde de dolari.

Acest lucru înseamnă o scădere cu 8% a recordului stabilit de Apple anul trecut, când a strâns din vânzări 233,7 miliarde de dolari. Scăderea vânzărilor a afectat profitul companiei, care a scăzut cu 14% și au ajuns la 45,7 miliarde de dolari.

Este pentru prima dată din 2001 când profitul anual sau vânzările scade, ceea ce potrivit unor analiști, înseamnă o saturație, adică oricine și-a dorit și a putut să-și cumpre un iPhone sau alte produse Apple a făcut-o deja.

În ciuda scăderii vânzărilor și a profiturilor, Tim Cook, directorul executiv al Apple, a declarat: „Rezultatele noastre puternice din septembrie acoperă un an fiscal prolific în 2016 pentru Apple. Suntem încântați de cum au primit clienții iPhone 7, iPhone 7 Plus și Apple Watch Series 2”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii