Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Profitul UniCredit Ţiriac Bank a crescut cu 166% în T1

unicredit.jpg
UniCredit Ţiriac Bank a înregistrat un profit net de 60 milioane lei (13,7 milioane euro), în creştere cu 166,4% faţă de aceeași perioada a anului trecut.

Veniturile totale ale băncii au urcat cu 15,9%, la 352,4 milioane lei (80,4 milioane euro) în primul trimestru din 2013, în creştere cu 15,9% faţă de începutul anului trecut.

Cheltuielile operaţionale au crescut cu 3,6% faţă de primul trimestru al anului trecut, la 160,9 milioane de lei ( 36,7 milioane euro), a anunţat banca într-un comunicat.

Activele totale ale băncii au ajuns, la finalul lunii martie, la 23,1 miliarde lei (5,2 miliarde euro), în urcare cu 3,6%. Banca avea în bilanţ credite de 17,3 milirde lei (19,9 miliarde euro, incluzând creditele externalizate), cu 6,8% mai mult decât în primul trimestru al anului trecut.

Portofoliul de credite al clienţilor UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing a crescut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 18 miliarde lei, în timp ce depozitele clienţilor au crescut cu 9,2%, ajungând la 12,1 miliarde lei.  Acest fapt a făcut ca raportul credite pe depozite să scadă la 143%, cu 3,3 puncte procentuale mai mic faţă de anul trecut, a anunțat banca.

Rata solvabilităţii a urcat la 14,8%, iar profitul obţinut în 2012 a fost recapitalizat în vederea susţinerii în continuare a creşterii business-ului băncii. Nivelul acoperirii cu provizioane a urcat de la 8% la 8,9%. Costul anualizat al riscului a crescut de la 216% în T1 2012 la 239% în T1 2013.

Raportul dintre costuri şi venituri s-a îmbunătăţit, de asemenea, cu 5,4 puncte procentuale, ajungând la 45,7%.

„Stagnarea economică din ultimii ani a condus la o scădere în portofoliul de credite al băncilor. Cu toate acestea, stabilitatea politică coroborată cu includerea titlurilor de stat romaneşti în indici internaţionali a dus la intrări de capital şi a ajutat re-echilibrarea lichidităţii din piaţa locală”, a spus Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank şi  chairman al grupului UniCredit în România.

,,Poziţia solidă a indicatorilor financiari ai UniCredit Ţiriac Bank şi aşteptările pozitive pe termen lung pentru piaţa locala au dus la achiziţia portfoliului de retail al RBS România, conform anunţului recent publicat”, a mai declarat Răsvan Radu.

Activele consolidate ale UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation şi UniCredit Consumer Financing s-au situat la nivelul de 26,3 miliarde lei ( 6 miliarde euro), iar profitul net la nivelul grupului UniCredit în România a fost de 61,7 milioane lei, în urcare cu 134%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii