Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Profitul operațional consolidat al Allianz-Țiriac din asigurări a crescut cu 44%, în 2017, la 130 de milioane de lei

Profitul operațional consolidat al Allianz-Țiriac din activitatea de asigurări a crescut cu 44%, anul trecut, față de anul anterior, respectiv cu peste 40 de milioane lei, până la puțin peste 130 de milioane de lei, o creștere importantă în condițiile în care veniturile au rămas la același nivel.
111 Virgil Soncutean

Reprezentanții companiei susțin că această creștere s-a datorat procesului de eficientizare a costurilor care a scăzut rata cheltuielilor la nivel de companie cu până la 26%.

Allianz-Țiriac a înregistrat la finalul anului 2017, la nivel agregat (asigurări generale și asigurări de viață & sănătate), venituri de peste 1,2 miliarde de lei, similare cu cele înregistrate la finalul anului 2016.

În schimb, asiguratorul a crescut rezerva de daune brute cu peste 140 de milioane de lei, față de anul anterior.

De peste 23 de ani, Allianz-Țiriac rămâne un partener de încredere pentru clienții săi. An de an, ne reafirmăm angajamentul față de aceștia prin optimizarea costurilor interne și consolidarea capitalurilor proprii necesare plăților destinate clienților pentru diferite situații”, a afirmat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac.

În ceea ce privește plățile realizate către clienți sau terții păgubiți sub formă de daune plătite, maturități sau răscumpărări, valoarea totală ajunge la aproape 500 de milioane de lei, o creștere de 12%, respectiv aproximativ 60 de milioane de lei, față de cele achitate în 2016. Peste 9 milioane de lei au fost achitați în contul celor mai mari cinci daune.

„În 2017, am achitat clienților noștri daune ce reprezintă, ca valoare totală, echivalentul venitului mediu pe un an al tuturor locuitorilor unui oraș de dimensiunea orașului Comarnic, cu circa 11 mii de locuitori”, a spus Aurel Badea, Director Aria Tehnică al Allianz-Țiriac.

Cu excepția segmentului RCA, rata combinată înregistrată la finalul anului trecut se situează la o valoare de sub 100%, ceea ce demonstrează că avem un business sănătos, capabil să susțină toate angajamentele prezente și viitoare.

Allianz-Țiriac Asigurări înregistra, la finalul anului 2017, o rată de solvabilitate de 129%, conform Solvency II.

A achitat daune pe segmentul asigurărilor de proprietate cu 66% mai mari

La nivelul segmentului asigurări de proprietate, subscrierile s-au situat la peste 200 de milioane de lei, cu peste 19 milioane de lei în plus față de anul 2016, cu 10% mai mult decât în anul anterior.

În 2017, Allianz-Țiriac a achitat daune pe acest segment de aproape 60 de milioane de lei (mai mult cu peste 66% față de 2016), ca urmare a fenomenelor meteo violente din Vestul țării, petrecute în a două parte a anului”, se subliniază într-un comunicat de presă al companiei.

În linie cu dinamică pieței, pe asigurări de sănătate, Allianz-Țiriac a înregistrat, în 2017, o creștere de 50% a volumului de afaceri, comparativ cu 2016, cu peste 20 de milioane de lei, ajungând la subscrieri de peste 60 de milioane de lei.

Lecții pentru 2018: Virgil Șoncutean, directorul general al Allianz – Țiriac

Anul trecut, compania a plătit clinicilor partenere/nepartenere și asiguraților peste 29 de milioane de lei, în contul serviciilor prestate de acestea clienților beneficiari ai polițelor de asigurări de sănătate de la Allianz-Țiriac.

Pe această linie de business, creșterea a fost de 8 puncte procentuale (pp) a preferinței clienților de completare a acoperirii standard cu clauză de prevenție, care presupune un set de investigații pentru evaluarea anuală a stării de sănătate.

Rezultatele înregistrate la nivelul acoperirilor achiziționate de către clienți reprezintă o dovadă a faptului că oamenii sunt mai preocupați în prezent de o evaluare timpurie a stării de sănătate. În egală măsură, datele noastre arată o creștere semnificativă a preferinței clienților în alegerea clauzei de monitorizare a bolilor cronice cu 39 pp, pe fondul creșterii incidenței bolilor cronice la nivel național și internațional”, a punctat Badea.

Asigurările de Viață au crescut cu 23%

În ceea ce privește activitatea de asigurări de viață, Allianz-Țiriac a înregistrat o creștere a volumului de prime cu 23%, respectiv de peste 26 milioane lei, față de anul 2016, depășind 140 de milioane de lei.

Ultimele rezultate financiare publicate la nivel de piață arată un trend pozitiv pe segmentul asigurărilor de viață. Același trend pozitiv se reflectă și în portofoliul Allianz-Țiriac la finalul anului 2017, dovedind astfel că oamenii încep să își prioritizeze, și din punct de vedere financiar, cele mai importante bogații: viață și sănătatea”, a subliniat Badea. 

Allianz-Țiriac va avea un director de operațiuni de la 1 ianuarie 2018, croata Mirjana Krolo, care în ultimii cinci ani a coordonat Divizia IT

Asigurările unit linked și cele tradiționale au fost principalele linii de business care au susținut rezultatele pozitive.

În 2017, Allianz-Țiriac a plătit clienților despăgubiri sau alte beneficii aferente asigurărilor de viață în valoare totală de aproape 21 de milioane de lei, cu aproximativ 1 milion de lei mai mult față de 2016, respectiv un avans de doar 5%.

Compania a achitat în 2017 peste 900 de indemnizații de maturitate în contul asigurărilor de viață ajunse la final, mai mult decât dublu comparativ cu 2016.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii