Cautare
, Forbes Staff

Bunuri de consum |
|

Profitul operațional al grupului Carmistin s-a dublat în S1 2018, până la 48 mil. lei

Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agro-alimentară din România, controlat de familia Paraschiv, și-a dublat profitul operațional în primele șase luni ale anului 2018, de la 24,7 mil. lei, la 48 mil. lei.
 aboneaza-te
iustin_paraschiv.jpg

Astfel, grupul a înregistrat o creștere de aproape 100% a EBITDA, față de aceeași perioadă a anului trecut, de până la 48 milioane de lei. Grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari crescători de animale din România, iar potrivit datelor interne, pe linia de business pui a înregistrat o creștere EBITDA de la 9,02 mil. lei, la jumătatea anului trecut, până la 11,20 mil. lei în primele șase luni ale anului curent.

De asemenea, pe linia de business porc, profitul operațional al grupului Carmistin s-a majorat de la 9,45 mil. lei, până la 16,62 mil. lei, în perioada de referință.

”În ceea ce privește linia de business pui, creșterile se datoreaza investițiilor în noile capacități de producție de la Târgul Jiu, iar situația este asemănătoare pe linia de business porc, unde creșterea capacităților de producție din Hunedoara a dat rezultatele așteptate”, spune Andrei Brumaru, director exectiv al grupului Carmistin.

Cea mai profitabilă linie de business a grupului, cu o creștere de peste 200% este linia de agricultură, mai exact cultura cerealelor și fabricarea furajelor. La fel ca în cazul celorlalte linii de business, majorările profitului se datoarează investițiilor, deschiderea noilor capacități de producție din Râmnicu Vâlcea și succesul de piață al furajelor destinate consumatorilor individuali.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii