FacebookTwitterLinkedIn

Raiffeisen Bank a încheiat primul semestru al acestui an cu venituri de aproximativ 1,2 miliarde lei, cu 21% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent. Cheltuielile operaționale ale Raiffeisen Bank au fost de 622 de milioane de lei, în primul semestru al acestui an, cu 5% peste nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

În semestrul I din 2018, activele totale ale Raiffeisen Bank au crescut cu 14%, comparativ cu perioada similară a anului precedent, însumând 38,1 miliarde de lei.

Reprezentanții băncii sunt de părere că această creștere se datorează activității de creditare. 23,6 miliarde de lei este valoarea creditelor nete acordate clienților băncii, în creștere cu 20% față de perioada similară a anului precedent. În plus, valoarea creditelor acordate companiilor mari și medii a crescut cu 43% în primul semestru din 2018, raportat la perioada similară a anului trecut. Creditele acordate IMM-urilor au crescut cu 35%, iar împrumuturile acordate persoanelor fizice au crescut cu 15%.

De asemenea, rata creditelor neperformante a Raiffeisen Bank a scăzut la 4,9% la finele lunii iunie 2018, față de 8%, cât era în aceeași perioadă a anului anterior.

Depozitele atrase de Raiffeisen Bank de la clienți au crescut cu 16% la jumatatea anului 2018, față de iunie 2017 și au depasit valoarea de 31 miliarde lei.