Cautare
, Staff

Bănci |
|

Profitul net al Libra Internet Bank a crescut cu 83%, la 59,4 milioane de lei. Banca a depășit 1% din piață, pentru prima dată în existența sa

Profitul net al Libra Internet Bank a crescut cu 83%, anul trecut, față de anul anterior, până la 59,4 milioane de lei.
Libra Bank sucursala_exterior2

„Rezultatele de anul acesta se datorează creșterii liniilor de business tradiționale: Profesii Liberale, IMM, Agricultură, Dezvoltări Imobiliare, unde experiență și inovarea au reprezentat elemente cheie ale succesului. De asemenea, creșterea a fost susținută de sectorul digital banking, unde avem specialiști dedicați de a dezvolta produse și servicii inovatoare, aliniate cu trendurile la nivel mondial”, a declarat Emil Bituleanu, directorul general al Libra Internet Bank.

Anul trecut, activele totale ale băncii au atins valoarea de 4,6 miliarde lei, în creștere cu 36% față de anul anterior, reprezentând o cotă de piață de 1,07%. Este pentru prima dată când depășește cota de 1% din piață.

Cu acest rezultat a rămas pe locul 19 al sistemului bancar românesc, în funcție de active, apropiindu-se mult de locul 19. Acest din urmă loc l-a ocupat, anul trecut, Intesa Sanpaolo România, cu active de 4,78 miliarde de lei, respectiv 1,11% din piață și o creștere cu 8%, față de anul anterior. Astfel, dacă anul trecut, diferența dintre cele două a fost de 0,04 puncte procentuale, în favoarea Intesa, în 2016, diferența a fost de 0,2 puncte procentuale.

Dar Libra nu are șanse să depășească Intesa, deoarece aceasta din urmă a preluat, la mijlocul anului trecut, Veneto Banca, în urma unei tranzacții internaționale, cu care intenționează să fuzioneze îna cest an, putând ajunge la peste 2% din piață.

Anul trecut, fondurile atrase de la clienți au ajuns la 4 miliarde de lei, o creștere cu 35%, în timp ce portofoliul de credite a ajuns la 2,6 miliarde de lei, o majorare cu 28%.

Rată creditelor neperformante continuă să rămână extrem de redusă, respectiv 2,7%, comparativ cu 6,4% la nivelul sectorului bancar.

Banca este specializată în produse și servicii bancare dedicate profesiilor liberale, IMM-urilor, agriculturii și dezvoltatorilor de proiecte rezidențiale, dispunând de peste 50 de sucursale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii