Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Profitul net al companiei Toyota a crescut cu 10% în primul trimestru fiscal

Compania Toyota a înregistrat în primul trimestru fiscal un profit net de 5,2 miliarde de dolari, mai mult cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit CNN Money.
8. Toyota

Primul trimestru fiscal s-a încheiat pe 30 iunie, iar compania japoneză Toyota a înregistrat un profit net de 5,2 miliarde de dolari, reușind astfel să depășească estimările analiștilor. De asemenea, veniturile au crescut cu peste 9% față și au ajuns la o cifră de 57,7 miliarde de dolari. Tetsuya Otake, managing officer al Toyota a declarat că această creștere se datorează reducerii costurilor, dar și deprecierii yenului japonez, care a contribuit la creșterea exporturilor. O explicație este că, odată cu deprecierea monedei japoneze, prețurile produselor scad, iar cumpărătorii străini le pot achiziționa mai ușor.

Cu toate acestea, vânzarea vehiculelor Toyota a scăzut, comparativ cu vânzările companiilor concurente – în perioada aprilie-iunie, vânzările Toyota în SUA au crescut cu 1,7%, mai puțin cu 3,3% față de rata de creștere din întreaga industrie.

Pentru anul curent, Toyota estimează că veniturile companiei vor fi de peste 230 de miliarde de dolari, în timp ce profitul net va ajunge la peste 19 miliarde de dolari.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii