Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Profitul net al Băncii Transilvania a crescut cu 8% în primul semestru, la 496 milioane lei. Ciorcilă: Derulăm un program complex de tehnologizare si digitalizare

Profitul net al Băncii Transilvania (simbol pe Bursa de Valori București: TLV) a avansat cu 8,2%, în primul semestru al acestui an, față de aceeași perioadă anului trecut, până la 496 milioane lei, iar cel al Grupului Financiar Banca Transilvania cu 6,6%, la 513 milioane lei.
banca transilvania

La finele aceleiași perioade, veniturile operaționale ale grupului s-au redus la 1,35 de la aproape 1,479 miliarde de lei, la sfârșitul primului semestru al anului trecut. De asemenea, veniturile băncii s-au redus la 1,26 miliarde de lei la 1,415 miliarde de lei.

Grupul BT a încheiat primul semestru din acest an cu active de 53,4 miliarde lei (în creștere de la 51,94 miliarde de lei, în aceeași perioadă), dintre care banca deține 53,2 miliarde lei (51,769 miliarde de lei, la finele aceleiași perioade a anului trecut).

Creditele nete, inclusiv leasing, reprezintă 54% din activele Grupului BT.

În perioada ianuarie – iunie anul curent, la nivel brut și înainte de înregistrarea scoaterilor în afara bilanțului, creditele BT au crescut, ca sold, cu 5%, pe toate liniile de business ale băncii. În primele șase luni, BT a acordat 80.000 de credite noi persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor, reprezentând peste 700 de credite procesate si aprobate zilnic de BT, un total peste șase miliarde lei. Aproape 45% dintre companiile înființate în acest an în Romania, aproximativ 34.000 din circa 80.000, și-au deschis cont la BT, în primele șase luni ale anului, susțin reprezentanții băncii.

„Rezultatele noastre confirmă prognozele interne prevăzute în bugetul pentru acest an și suntem mulțumiți de faptul că rolul nostru de finanțator al economiei românești crește, odată cu progresele înregistrate de fiecare linie de business BT și materializate prin cele 80.000 de împrumuturi noi acordate.

Bankingul se schimbă radical, cu viteză foarte mare și, înțelegând aceste lucruri, derulăm un program complex de tehnologizare și digitalizare, cu scopul simplificării businessului și a relației noastre cu clienții. Investim în platforme online și în fluxuri, dar, în același timp, suntem atenți și la riscuri, pentru a fi o banca de rețea digitalizată cât mai aproape de ceea ce își doresc clienții.

În perioada următoare, sperăm să vedem un nivel de predictibilitate mai ridicat al politicilor publice, care să conducă la un ritm mult mai mare de investiții publice și private, la care am dori să ne alăturam, ca bancă a oamenilor întreprinzători”, declară Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administratie al BT.

Solvabilitatea băncii este de 18,35%, sub media sistemului, de 19,7%, fără a include rezultatul primului semestru al acestui an.

Rata expunerilor neperformante BT este de 8,1%, sub nivelul de 9,04% al sistemului, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 65%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii