FacebookTwitterLinkedIn

În aceeași perioadă, compania a obținut un rezultat operațional de 16,6 milioane lei, cu 7% peste nivelul aceleiași perioade a anului trecut.

Rezultatele au fost influențate de cheltuiala cu provizioanele de risc realizată în primele șase luni ale anului, rata creditelor neperformante fiind în continuare la un nivel foarte bunde 1,4%”, susțin reprezentanții companiei.

Compania și-a majorat cu 20% expunerea din credite, în primul semestru al acestui an, față de primul semestru al anului trecut, până la valoarea de un miliard de lei.

Valoarea creditelor acordate a fost de 421 milioane lei, în creștere cu 33% față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, numărul clienților cu credite în sold a fost de 2.410 fermieri, reprezentând o creștere cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016.

Creșterea numărului de clienți și a plasamentelor acordate fermierilor au reprezentat principalele obiective Agricover Credit pentru primul semestru al anului 2017. Rezultatele obținute confirmă faptul că avem o bază solidă de dezvoltare. Dispunem de capitaluri proprii consistente, produse specializate de finanțare și un portofoliu bine echilibrat, cu o creștere semnificativă pe segmentul de clienți medii și mici”, a declarat Robert Rekkers (foto), directorul general al Agricover Credit IFN.

Comparativ, nivelul ratei creditelor neperformante la nivelul sistemului bancar este de 9,04%.

Valoarea capitalurilor proprii se ridică la peste 158,77 milioane de lei, în creștere cu 14%, față de nivelul din aceeași perioadă a anului trecut. Rata de adecvare a capitalului (conform normelor BNR) era de 19%, la 30 iunie 2017.

Motorina cu plata la recoltă și factoringul pentru achiziția de îngrășăminte, sau finanțarea pe stoc, sunt doar câteva dintre soluțiile de sinergie puse la dispoziție fermierilor.

Interesul companiei pentru dezvoltarea segmentului de clienți micro (sub 100 hectare) prin oferirea de produse speciale și pregătirea unei echipe comerciale dedicate, a dus la dublarea numărului de fermieri micro finanțați în primul semestru al anului 2017. Totodată, segmentul clienților 100-400 hectare a înregistrat o creștere cu 37%, față de aceeași perioadă a anului trecut”, au subliniat reprezentanții Agricover Credit.

Compania a deschis anul acesta biroul din Timișoara, astfel că numărul locaţiilor în care este prezentă, la nivel național, a crescut la şapte. Tot pentru anul acesta, compania are în vedere deschiderea sucursalei din Craiova, pentru a deservi numărul în creștere a clienților din regiunea Oltenia.

Agricover Holding reunește diviziile Agri-Business si Agri-Finance, având peste 850 de angajați și un număr de peste 4.500 clienți fermieri la nivel național.