Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Profitul Intel a crescut cu 40% în T2

Intel Corporation a raportat pentru al doilea trimestru al anului un venit de 13,8 miliarde de dolari, în creștere cu 8 procente față de aceeași perioadă din 2013, și un profit net de 2,8 miliarde de dolari, în creștere cu 40 de procente, în comparație cu trimestrul doi al anului trecut.
 aboneaza-te
intel corporation

Compania a generat aproximativ 5,5 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 2,1 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 74 de milioane de acţiuni.

Intel a mai anunțat că intenționează să returneze mai mulți bani acționarilor micșorând soldul de numerar prin creșterea răscumpărărilor de acțiuni. Consiliul Director a aprobat o creștere de 20 de miliarde de dolari pentru programul de răscumpărare de acțiuni și compania estimează că vor fi răscumpărate acțiuni de 4 miliarde de dolari în al treilea trimestru, plus altele în al patrulea trimestru. În ultimii zece ani, Intel a returnat aproximativ 90 de miliarde de dolari acționarilor prin dividende și acțiuni răscumpărate.

Circa 8,7 miliarde de dolari (creștere de 6%) din totalul veniturilor a fost adus de divizia PC Client Group, 3,5 miliarde de dolari (creștere de 19%) este venitul Data Center Group, 539 milioane de dolari (creștere de 24%) este venitul înregistrat de Internet of Things Group, iar venitul segmentelor software și servicii a fost de 548 de milioane de dolari (în scădere cu cu 3% față de T2 din 2013).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii