FacebookTwitterLinkedIn

Compania a generat aproximativ 5,5 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 2,1 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 74 de milioane de acţiuni.

Intel a mai anunțat că intenționează să returneze mai mulți bani acționarilor micșorând soldul de numerar prin creșterea răscumpărărilor de acțiuni. Consiliul Director a aprobat o creștere de 20 de miliarde de dolari pentru programul de răscumpărare de acțiuni și compania estimează că vor fi răscumpărate acțiuni de 4 miliarde de dolari în al treilea trimestru, plus altele în al patrulea trimestru. În ultimii zece ani, Intel a returnat aproximativ 90 de miliarde de dolari acționarilor prin dividende și acțiuni răscumpărate.

Circa 8,7 miliarde de dolari (creștere de 6%) din totalul veniturilor a fost adus de divizia PC Client Group, 3,5 miliarde de dolari (creștere de 19%) este venitul Data Center Group, 539 milioane de dolari (creștere de 24%) este venitul înregistrat de Internet of Things Group, iar venitul segmentelor software și servicii a fost de 548 de milioane de dolari (în scădere cu cu 3% față de T2 din 2013).