Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Profitul înainte de impozitare al VIG în România a crescut cu 63%, în primul semestru, în ciuda scăderii primelor brute subscrise

Profitul înainte de impozitare al Vienna Insurance Group (VIG) în România, grup financiar austriac prezent pe piața de asigurări din țara noastră prin trei companii, a crescut cu 63%, în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în ciuda scăderii primelor brute subscrise cu 3%.
asigurari

Profitul înainte de impozitare al VIG în România a fost de 5,8 milioane de euro, cu 62,9% peste nivelul de la aceeași dată a anului trecut.

În schimb, primele brute subscrise s-au redus cu 3,1%, până la nivelul de 258,5 milioane de euro.

Profitul înainte de impozitare al întregului grup VIG au crescut cu 9,6%, până la aproximativ 221 milioane de euro, iar primele au crescut cu 0,9%, la 4,97 miliarde de euro.

Rezultatul financiar s-a ridicat la 488,4 milioane euro, o creștere anuală de aproape 9%. Evoluția subscrierilor a continuat să fie afectată de declinul segmentului poliţelor de asigurare de viaţă cu primă unică (-24,4%). Excluzând produsele cu primă unică, creşterea s-a situat la un nivel satisfăcător de 5,2%.

Rata combinată calculată după cedarea în reasigurare (excluzând veniturile din investiții) s-a îmbunătățit la 96,9%, comparativ cu 97,9% în aceeași perioadă a anului trecut. Investițiile Grupului, inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar, erau în valoare de 36,8 miliarde euro, la finalul primului semestru din 2017, 36,2 miliarde euro la 31 decembrie 2016.

Rata de solvabilitate Solvency II la nivelul Grupului VIG a crescut la 224,5% în primul semestru al acestui an, comparativ cu 194,5% la finalul anului trecut.

Toate cifrele din raportul nostru aferent primului semestru din 2017 indică o îmbunătățire a situației, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Aceasta demonstrează angajamentul nostru pentru o relație stabilă și de încredere cu toți partenerii noștri. De asemenea, lucrăm în mod consecvent și eficient la programul nostru de management «Agenda 2020», care a înregistrat progrese semnificative, față de trimestrul anterior, în special în ceea ce privește zona de servicii de asistență”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al VIG.

VIG este prezent în țara noastră prin Asirom, Omniasig și BCR Asigurari de Viață.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii