Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Profitul grupului financiar Raiffeisen International a fost de 383 milioane de euro în 2015

Grupul financiar Raiffeisen International, care desfășoară operaţiuni şi în România, a raportat un profit consolidat de 383 milioane de euro în 2015, informează ZF.
raiffeisen.jpg

Aceste rezultate sunt peste estimările inițiale și se datorează în principal reducerii provizioanelor pentru pierderi la circa 1,3 miliarde de euro, cu 28% sub nivelul din 2014.

De asemenea, rezultatele sunt preliminare, urmând ca cele auditate, inclusive cele pentru operațiunile desfășurate în România să fie publicate pe 16 martie.

VEZI ȘI: RAIFFEISEN BANK, PRIMA BANCĂ DIN ROMÂNIA CARE UTILIZEAZĂ GOOGLE APPS FOR WORK

Raiffeisen Bank România a fost desemnată în anul 2014 cea mai profitabilă bancă, pentru al treilea an consecutiv, însă în primul semestru din 2015 a pierdut două poziții în top.

În primele nouă luni ale anului 2015, Raiffeisen Bank International a înregistrat un profit pentru operaţiunile desfaşurate în România de 86 mil. euro (echivalentul a 381 milioane de lei), în urcare cu 6%, respectiv 5 mil. euro, faţă de aceeaşi periodă a anului trecut.

VEZI ȘI: TOPUL BĂNCILOR CU CELE MAI MARI BUGETE DE PUBLICITATE ÎN 2015

La sfârșitul lunii septembrie cheltuielile nete cu provizioane de risc erau în valoare de 46 mil. euro, înregistrând, astfel, o scădere de aproape un sfert faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii