Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Profitul grupului financiar Raiffeisen International a fost de 383 milioane de euro în 2015

Grupul financiar Raiffeisen International, care desfășoară operaţiuni şi în România, a raportat un profit consolidat de 383 milioane de euro în 2015, informează ZF.
 aboneaza-te
raiffeisen.jpg

Aceste rezultate sunt peste estimările inițiale și se datorează în principal reducerii provizioanelor pentru pierderi la circa 1,3 miliarde de euro, cu 28% sub nivelul din 2014.

De asemenea, rezultatele sunt preliminare, urmând ca cele auditate, inclusive cele pentru operațiunile desfășurate în România să fie publicate pe 16 martie.

VEZI ȘI: RAIFFEISEN BANK, PRIMA BANCĂ DIN ROMÂNIA CARE UTILIZEAZĂ GOOGLE APPS FOR WORK

Raiffeisen Bank România a fost desemnată în anul 2014 cea mai profitabilă bancă, pentru al treilea an consecutiv, însă în primul semestru din 2015 a pierdut două poziții în top.

În primele nouă luni ale anului 2015, Raiffeisen Bank International a înregistrat un profit pentru operaţiunile desfaşurate în România de 86 mil. euro (echivalentul a 381 milioane de lei), în urcare cu 6%, respectiv 5 mil. euro, faţă de aceeaşi periodă a anului trecut.

VEZI ȘI: TOPUL BĂNCILOR CU CELE MAI MARI BUGETE DE PUBLICITATE ÎN 2015

La sfârșitul lunii septembrie cheltuielile nete cu provizioane de risc erau în valoare de 46 mil. euro, înregistrând, astfel, o scădere de aproape un sfert faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii