FacebookTwitterLinkedIn

De asemenea, volumul total al primelor brute subscrise de companie a fost de 1,06 miliarde de lei, o valoare cu 2,24% sub cea înregistrată din anul precedent.

Această scădere a volumului total de prime este cauzată, în principal, de reducerea valorii PBS-urilor pe segmentul asigurărilor auto obligatorii, RCA, susțin reprezentanții companiei, în condițiile în care, în primele patru luni și jumătate a fost limitată valoarea acestora.

Segmentul asigurărilor de tip Property a crescut cu 6,19% valoarea PBS-urilor, față de anul anterior, creștere aliniată cu obiectivul principal al companiei de a susține dezvoltarea liniilor de asigurări non-auto.

O creștere a fost înregistrată și în ceea privește volumul total al despăgubirilor plătite în 2017, aceasta fiind de 10,53% față de anul precedent.

De asemenea, coeficientul de lichiditate la 31 decembrie 2017 a fost de 2,24.

„2017 a fost un an plin de provocări si realizări. Principalul nostru obiectiv a fost menținerea ritmului. Ne-am concentrat pe adaptarea la cerințele pieței, pe o eficientizare constantă a operațiunilor şi a proceselor şi, mai ales, pe consolidarea relațiilor de încredere cu asigurații noștri, continuând îmbunătățirea calității produselor și serviciilor oferite. Am urmărit, de asemenea, echilibrarea portofoliului pe segmentele auto versus cele non-auto, prin oferirea unor produse cu valoare adăugată si optimizarea sistemelor Omniasig cu scopul digitalizării întregului proces de vânzare”, a spus Mihai Tecău, președintele directoratului Omniasig VIG.

Linia asigurărilor de sănătate rămâne una prioritară pentru companie, strategia urmărind dezvoltarea permanentă a acesteia. Anul trecut, pe această linie PBS-urile au crescut cu 55,2%, față de anul precedent.

Numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz de către Omniasigîn 2017 a fost de 434, o scădere de 12,68%, față de anul 2016.

Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie la finalul anului trecut, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,035% din acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în 2017, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă 0,296% dintre acestea.

Conform analizei recent emise de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la perioada de plată și soluționare a dosarelor de daună RCA avizate în trimestrul al patrulea din 2017, Omniasig a înregistrat un procent de 99,12% al dosarelor de daună RCA plătite în termenul legal, iar durata medie de plată este de 3,15 zile/dosar, ceea ce reprezintă o îmbunătățire a acestui indicator, față de trimestrul al treilea al anului trecut, când acesta era de 3,61 zile/dosar.

Conform aceleiași analize ASF, Omniasig a înregistrat cea mai mică durată medie de soluționare a dosarelor de daună, respectiv de 20,98 zile/dosar.

OMNIASIG evaluează, începând cu anul 2015, nivelul calității serviciilor oferite clienților prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internațional. Prin urmare, clienții care au avut un dosar de daună la OMNIASIG sunt rugați să evalueze experienţa avută şi modalitatea de instrumentare a daunei, satisfacţia asiguratului şi calitatea serviciilor oferite fiind măsurate într-un sistem eficient, pe o scală de la 1 la 10. Rezultatul NPS la nivel general a fost în 2017 de 85,28%, în creștere cu 10,3 % față de anul 2016.

Omniasig VIG deţine un program de reasigurare care acoperă toate portofoliile importante subscrise şi permite transferul riscurilor către pieţele internaţionale specializate. Dintre companiile participă la contractele de reasigurare ale Omniasig enumerăm: Gen Re (rating AA+ Standard&Poor’s), Hannover Re (rating AA- Standard&Poor’s), Beazley (rating A+ Standard&Poor’s), R+V Versicherung AG (rating AA- Standard&Poor’s), Partner Re (rating A+ Standard&Poor’s), Sindicate Lloyd’s (rating A+ Standard&Poor’s), VIG Re (rating A+ Standard&Poor’s), Mapfre Re (rating A Standard&Poor’s), Deutsche Re (rating A+ Standard&Poor’s).

Mandatele membrilor Directoratului Omniasig au fost prelungite pentru 4 ani

Omniasig este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

La finele anului trecut, Consiliul de Supraveghere al Omniasig VIG a decis prelungirea pentru o perioadă de patru ani a mandatelor membrilor Directoratului companiei. Noile mandate vor intra în vigoare începând cu luna iulie 2018, acestea fiind deja aprobate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Grupul austriac VIG și-a crescut profitul înainte de impozitare în România cu 76%, deși primele brute subscrise i-au scăzut cu 5%

Grupul austriac VIG, care deține în țara noastră Omniasig, Asirom și BCR Asigurări de Viață, a obținut, anul trecut, un profit înainte de impozitare de 6,2 milioane de euro, o creștere de aproape 76%, față de anul anterior.

În schimb, primele brute subscrise asiguratorii VIG din România au scăzut cu 5%, anul trecut, față de anul anterior, până la 506,5 milioane de euro. Astfel, rata netă combinată a scăzut cu 1,1 puncte procentuale, până la 97,1%.

Primele brute subscrise ale întregului grup au ajuns la 9,38 miliarde de euro, o creştere de 3,7% comparativ cu anul precedent. Excluzând produsele de asigurare de viaţă cu primă unică, VIG și-a majorat primele subscrise cu 6,2%.