Cautare
, Contributor

Servicii financiare |
|

Profitul Băncii Transilvania, în scădere cu 8% în trimestrul I

99. Banca Transilvania
Banca Transilvania (TLV) a înregistrat în primul trimestru un profit net de 84,4 milioane lei (19,2 milioane euro), în scădere cu 8,7% faţă de perioada similară a anului trecut, când banca raporta un profit de 91,82 milioane lei.

Activele bilanţiere ale Băncii Transilvania sunt, la sfârşitul lunii martie 2013, de 30,178 milioane lei, cu  2% mai mari faţă de aceeași perioadă a anului trecut. Creşterea a fost determinată în special de investiţiile în active disponibile pentru vânzare, care s-au majorat cu 8% la finele lunii martie, ajungând la 7,067 milioane lei, potrivit datelor transmise de bancă.

,,Rezultatele BT pe primul trimestru sunt conforme cu aşteptările noastre, fiind obţinute într-un mediu economic care continuă să fie marcat de volatilitate pe plan local şi european. Suntem concentraţi pe optimizarea modelului nostru de business, iar obiectivele noastre pe anul în curs au în vedere creşterea veniturilor şi a eficienţei, precum şi creşterea valorii şi cotei noastre de piaţă”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie BT.

Veniturile operaţionale ale Băncii Transilvania totalizează 356,79 milioane lei.

Cheltuielile nete cu provizioanele pentru active, alte datorii şi angajamente de creditare au fost de 75,70 milioane lei, comparativ cu 83,88 milioane  lei, cât a fost valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Portofoliul de credite al Băncii Transilvania este unul stabil, preponderent în lei, iar soldul total – incluzand creanţele aferente – este de 17.653 milioane lei. 64,33% din creditele BT sunt acordate companiilor, iar 35,67%, persoanelor fizice. Creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezintă 11,92% din totalul portofoliului de credite al băncii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii