Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Profitul anual al NN Group, pe minus cu 100 de milioane de euro, din cauza pandemiei

NN Group, cea mai mare companie olandeză de asigurări, a avertizat că se aşteaptă la un impact în valoare de 100 milioane de euro asupra profitului său operaţional anual.  
 aboneaza-te
nn group

Efectele negative ale pandemiei de coronavirus taie din profitul companiei, dar rata solvabilităţii Solvency II rămâne la un nivel solid, la 227%, la finalul lunii mai, informează Agerpres via Reuters.

Directorul general David Knibbe a anunţat că obiectivul companiei este să genereze lichidităţi de 1,5 miliarde de euro în 2023.

“Impactul despăgubirilor solicitate până acum este limitat, deoarece nu avem expunere sau avem o expunere limitată la asigurările de sănătate, de călătorii, şi pentru întreruperea activităţii. Vânzările noastre în Europa şi Japonia vor fi probabil afectate, ceea ce va duce la câştiguri mai reduse, şi ne aşteptăm ca volatilitatea de pe pieţe să aibă ca rezultat venituri din taxe mai scăzute la divizia de gestionare a activelor”, se arată în comunicatul grupului olandez.

Anul acesta, acţiunile NN au scăzut cu 11% la Bursa de la Amsterdam, iar titlurile se tranzacţionau marţi la 30,13 euro.

Fondul Elliott Advisors, care deţine o participaţie de 3% în NN Group, a propus o serie de măsuri pentru majorarea preţului acţiunilor companiei, inclusiv “îmbunătăţirea operaţională, tranzacţii de reasigurări şi vânzarea unor afaceri”.

Knibbe a declarat că firma ia în considerare sfaturile lui Elliott, dar nu intenţionează să vândă operaţiunile din Japonia deoarece afacerea este profitabilă şi furnizează diversitate geografică grupului.

Totuși, NN Group îşi va reduce gradual expunerea la investiţiile cu randamente scăzute, ceea ce a recomandat fondul Elliott.

NN este o companie de asigurări şi managementul investiţiilor, activă în peste 18 ţări, în special în Europa şi în Japonia. Anul trecut a înregistrat un profit de bază de 1,8 miliarde de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii