Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Profit operațional record de peste 9,1 miliarde de dolari înregistrat de Toyota

Cel mai mare producător auto nipon a raportat miercuri un profit operațional record de 997,49 miliarde de yeni (9,15 miliarde de dolari) în trimestrul doi din 2021.
toyota

Analiştii se aşteptau la un profit operaţional trimestrial de 752 miliarde de yeni, după ce în trimestrul doi din 2020 compania înregistrase un câştig de doar 13,9 miliarde de yeni, dar compania a reușit să depășească aceste estimări în urma redresării vânzărilor şi a gestionării deficitului de cipuri mai bine decât producătorii rivali, transmite Reuters. Toyota și-a pregătit stocuri de semiconductori pe fondul penuriei de aprovizionare la nivel mondial care a afectat producția rivalilor Hyundai și Ford.

Și profitul net înregistrat de companie a urcat la nivelul record de 897,83 miliarde de yeni (8,2 miliarde de dolari) în trimestrul doi din 2021, în urma cursului de schimb favorabil, în timp ce vânzările Toyota au urcat cu 72,5%, la 7.940 miliarde de yeni.

Cu toate acestea, Toyota a menţinut estimarea din mai privind un profit operaţional de 2.500 miliarde de yeni în actualul an fiscal, din cauza incertitudinilor provocate de extinderea pandemiei în economiile emergente, a deficitului de semiconductori şi a preţului mai ridicat al componentelor.

De asemenea, producătorul auto a menţinut și estimarea privind vânzarea a 8,7 milioane de vehicule în actualul an fiscal, în creştere însă față de cele 7,65 milioane de unităţi de anul trecut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii