Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Profit la jumătate pentru IAR Ghimbav 

IAR Ghimbav a obţinut un profit net de 15,4 milioane de lei în primul semestru al acestui an, în scădere cu 57% faţă de perioada similară a anului trecut, arată un raport BNR.  
 aboneaza-te
IAR Ghimbav

Profitul s-a situat la mai puțin de jumătate față de anul trecut, când a fost 35,9 milioane de lei, potrivit raportului financiar. De asemenea, și cifra de afaceri netă a scăzut la 158,7 milioane de lei, respectiv cu 23%, de la 206,2 milioane de lei, informează Agerpres.

Veniturile din exploatare au ajuns la 148 de milioane de lei, fiind mai mici cu 29% faţă de anul trecut, iar cheltuielile s-au redus cu 27%, până la 128 milioane de lei.

“Fluctuaţia anuală 2020/2019 a indicatorilor economico-financiari se datorează specificului producţiei cu ciclu lung de fabricaţie şi fluctuaţiei structurii programului de producţie (fabricaţie sau mentenanţă), chiar în condiţiile menţinerii unui grad de încărcare a capacităţilor de producţie. O comparaţie între valorile acestor indicatori realizaţi în anul 2020 cu cele din 2019 nu oferă o imagine completă dacă nu este însoţită de o comparaţie a realizărilor cu prevederile din BVC aprobat pentru anul 2020”, se mai arată în comunicat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii