Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Profit în scădere pentru Intel în T2

intel.jpg
Intel, cel mai mare producător de procesoare din lume, a înregistrat un venit de 12,8 miliarde de dolari și un profit net de 2 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului.

Veniturile Companiei au scăzut au scăzut cu 5% față te T2 din 2012, când Intel înregistra venituri de 13,5 miliarde de dolari. Profitul net a coborât cu 29%, de la 2,8 miliarde de dolari.

În cel de al doilea trimestru al acestui an Intel a generat aproximativ 4,7 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividente de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 550 de milioane de dolari pentru a răscumpăra 23 de milioane de acţiuni.

“În doilea trimestru al anului, ne-am atins scopurile trimestriale şi am anunţat mai multe produse strategice. În primele două luni în calitate de CEO al Intel, am ascultat o mulţime de opinii cu privire la Intel şi industrie de la clienţi, angajaţi şi echipa de conducere şi sunt foarte încrezător cu privire la oportunităţile companiei”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel.

“Privind în viitor, piaţa va continua să achiziţioneze o varietate largă de produse de computing. Procesoarele Intel Atom şi Intel Core, precum şi soluţia SoC (System on a Chip) reprezintă viitorul Intel. Nu vom lăsa nicio oportunitate de computing neacoperită. De aceea, am ales drept cel mai important obiectiv al Intel crearea celor mai bune produse pentru piaţa de ultra-mobile, aflată în plină creştere”, a completat Krzanich.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii